Cathrine Rosengren lægger ud ved PL med en overbevisende sejr

af | aug 30, 2024

Badmintonphoto

Badmintonphoto

Cathrine Rosengren får en solid åbning på sin PL-kampagne og vinder sin første gruppespilskamp i to sæt mod japanske Kaede Kameyama, der aldrig rigtig havde en chance. 

Fredag eftermiddag skulle Porte de la Chapelle Arena i Paris lægge bane til Cathrine Rosengrens første kamp i gruppespillet ved 2024 udgaven af De Paralympiske Lege. Her skulle hun møde japanske Kaede Kameyama, en modstander som Cathrine Rosengren tidligere har vundet 14 gange over. Danskeren har til gengæld en sværere PL-historik med Kaede Kameyama, som hun tabte overraskende til i gruppespillet ved PL i Tokyo i 2021.

Vil du se de danske spillere og resten af verdensstjernerne i aktion? Køb billetter til VICTOR Denmark Open 2024 her

Der skulle derfor en PL-revanche til for tredjeseedede Cathrine Rosengren, der ved dette PL kom stærkt fra start i første sæt. Her lykkedes hun hurtigt med at lægge en afstand ud mellem sig selv og sin modstander på pointtavlen, og ved første ophold førte hun 11-3. Cathrine Rosengren fortsatte efter ophold sit kraftfulde spil, med hvilket hun formåede at lukke første sæt overbevisende med cifrene 21-6.

– Cathrine var et rigtig godt sted og havde en masse overskud i sit spil. Hun fik lov til at dominere ret mange dueller, hvor jeg synes, Kaede blev lidt blød og havde svært ved Cathrines powerfulde spil, sagde landstræner Michael Rasmussen efterfølgende om Cathrine Rosengrens spil. 

I andet sæt var det fortsat Cathrine Rosengren, der førte an på pointtavlen, og hun kunne spille sig til ophold med føringen 11-7. Herfra formåede danskeren at fastholde presset mod sin modstander, der kun fik tre point, inden Cathrine Rosengren kunne lukke sættet med cifrene 21-10.

– Det er en rigtig god start, synes jeg. Det giver motivation til det videre spil. Jeg har kæmpet og arbejdet så hårdt det sidste stykke tid, og at jeg kan gå ind og vise det i en åbningskamp som den her, og spille som jeg gør, synes jeg bare er mega lovende og mega godt, sagde Cathrine Rosengren efter kampen. 

Vil du spille badminton? Så klik her og find en klub nær dig

Cathrine Rosengren kan således med en sejr i bagagen se frem mod sin sidste kamp i gruppespillet, hvor japaneren Mamiko Toyoda venter. Kampen afvikles lørdag d. 31. august kl. 16.40.