Cathrine Rosengren er videre til PL-kvartfinalen som gruppevinder

af | aug 31, 2024

Badmintonphoto

Badmintonphoto

Cathrine Rosengren leverer endnu en overbevisende præstation i sin sidste gruppespilskamp, som hun vinder i to sæt over japanske Mamiko Toyoda. Med to sejre i gruppespillet er Cathrine Rosengren dermed videre til PL-kvartfinalen som gruppevinder. 

Da Cathrine Rosengren lørdag eftermiddag gik på banen for at spille sin sidste gruppespilskamp, havde hun allerede kvalificeret sig til kvartfinalen. I dagens kamp kunne hun derfor spille om pladsen som nummer et i sin gruppe. Igen i dag var modstanden japansk. Mamiko Toyoda er en modstander, som Cathrine Rosengren tidligere har mødt 8 gange og kun tabt et enkelt opgør til, hvorfor opgaven på papiret så overkommelig ud. 

Vil du se de danske spillere og resten af verdensstjernerne i aktion? Køb billetter til VICTOR Denmark Open 2024 her

Det var da også Cathrine Rosengren, der kom stærkest fra start, selvom nerverne hos begge spillere så ud til at påvirke spillet, der i begyndelsen var præget af fejl fra begge sider. Alligevel formåede Cathrine Rosengren at holde initiativet og angrebet med sit hurtige flade spil, hvormed hun kunne spille sig til ophold med en føring på 11-7. Efter ophold sneg der sig et par fejl ind i danskerens spil, og med fire japanske point i streg lykkedes det Mamiko Toyoda at udligne til 12-12. Men herfra var det Cathrine Rosengren, der dikterede slagets gang. Hun lykkedes især med at spille sin modstander rundt i hjørnerne, hvor Cathrine Rosengren fandt pointene til at kunne lukke sættet med cifrene 21-17.

– Det var en kamp, hvor hendes modstander kom med lidt mere end hendes modstander i går, og det var vi sådan set forberedt på. Så det blev lidt hektisk. Der var ret meget vind og mange tilskuere i hallen, og på den måde var der bare noget på spil. Det kunne vi godt mærke. Det var den oplevelse jeg havde, især i starten af kampen. Men så syntes jeg, Cathrine lykkedes rigtig godt med at finde noget ro i det og spille sit spil således, at det blev meget på hendes præmisser i løbet af andet sæt, sagde landstræner Michael Rasmussen efterfølgende om dagens kamp.

I andet sæt viste Cathrine Rosengren tidligt tegn på et overtag, som hun fastslog ved opholdet med en føring på 11-5. Efter ophold spillede Cathrine Rosengren sig frem til ti matchbolde, selvom hun kun skulle bruge to, før hun kunne lukke sættet med de overbevisende cifre 21-11.

Vil du spille badminton? Så klik her og find en klub nær dig

Med sin sejr uddyber Cathrine Rosengren sin PL-revanche ved at spille sig videre som gruppevinder fra det PL-gruppespil, som i Tokyo 2021 blev en overraskende endestation for danskeren.

– Vi tager det lidt op i helikopteren og husker hende på, at nu er hun kommet ud af et puljespil, som hun ikke lykkedes med ved sidste PL. Ment på den måde at det er vigtigt at anerkende, at det er svære kampe til et PL. Så vi er meget positive i forhold til den måde, som de her dage er forløbet på. Og på den måde synes jeg også, at hun er et godt sted, sagde Michael Rasmussen efter kampen om Cathrine Rosengrens overordnede præstation i gruppespillet.

Hvem, Cathrine Rosengren skal møde i kvartfinalen, bliver afgjort ved en lodtrækning i aften. Kampen afvikles i morgen d. 1. september og kan følges på DR’s kanaler og DRTV.