Efter en stærk præstation i kvartfinalen mødte Cathrine Rosengren overmagten i semifinalen 

af | sep 1, 2024

Badmintonphoto

Badmintonphoto

Cathrine Rosengren fortsatte sin imponerende sejrskurs i kvartfinalen, hvor hun vandt over portugisiske Beatriz Monteiro i to sæt. I semifinalen, der skulle spilles blot elleve timer senere, måtte Cathrine Rosengren dog se sig slået af kinesiske Qiu Xia Yang. Nu gælder det kampen om bronze.

Der skulle en sejr til at avancere for Cathrine Rosengren, der søndag formiddag stemplede ind i sin første knockoutkamp ved PL i Paris. Denne kamp kunne i sig selv beskrives som et højdepunkt for danskeren, da den udgjorde karrierens første PL-kvartfinale. Her skulle hun møde den blot 18-årige Beatriz Monteiro fra Portugal, en spiller, som hun har mødt ti gange før og aldrig tabt et sæt til. 

Vil du se de danske spillere og resten af verdensstjernerne i aktion? Køb billetter til VICTOR Denmark Open 2024 her

I kvartfinalens første sæt var det imidlertid Beatriz Monteiro, der greb ud efter initiativet, mens Cathrine Rosengren fik en lidt nervøs begyndelse, hvor hun blandt andet kæmpede med at finde linjerne. Beatriz Monteiro kom først til elleve med en føring på fire point. 

Efter ophold blev vi vidner til en mental kraftpræstation af Cathrine Rosengren, der formåede at udnytte sin fysiske fordel ved at holde duellerne i gang og spille tålmodigt. Sådan reparerede danskeren støt på det hul, der havde dannet sig op til hendes modstander på pointtavlen. Udligningen kom ved 19-19, inden Cathrine Rosengren kunne lukke sættet med cifrene 21-19. 

I andet sæt spillede Cathrine Rosengren langt mere afslappet, hvilket gav udslag i ti danske matchbolde, uden at portugiseren på noget tidspunkt blev lukket rigtig tilbage ind i kampen. Andet sæt blev dansk med cifrene 21-10.

– Det er helt vildt lige nu, jeg kan næsten ikke tro det. Det var en meget hård kamp i dag. Især det første sæt. Jeg var bagud hele tiden, og det krævede virkelig meget mental styrke. Efterhånden fandt jeg banen bedre. Jeg forsøgte at centralisere mit spil og spillede faktisk duellerne i stedet for bare at forsøge at finde de hurtige point. Jeg er bare rigtig glad for, at jeg kæmpede hele vejen igennem, fordi for to år siden ville jeg bare have mistet hovedet og tabt den kamp så let. Jeg troede på mig selv hele tiden, fordi jeg ved, at jeg er i stand til at klare det her, sagde Cathrine Rosengren efter kvartfinalen.

Vil du spille badminton? Så klik her og find en klub nær dig

Allerede elleve timer senere skulle den endnu ubesejrede dansker i aktion igen. Denne gang i semifinalen hvor hun skulle møde den forsvarende verdensmester og paralympiske-mester Qiu Xia Yang fra Kina. En svær modstander, som hun har mødt seks gange før og hidtil ikke har vundet over. 

Allerede tidligt i første sæt blev det tydeligt, at dette var en kamp, hvor begge spillere skulle kæmpe for pointene. Til at begynde med udvekslede de point op mod første ophold, hvor Cathrine Rosengren kun var bagud 10-11. Men mod slutningen af første sæt kunne Qiu Xia Yang med sit hurtige og skarpe spil sætte pointene sammen til seks kinesiske sætbolde. Cathrine Rosengren tabte første sæt 14-21.

I andet sæt fulgtes de to spillere igen ad på pointtavlen op til ophold, hvor Cathrine Rosengren var bagud 9-11. Herefter trak kineseren dog fra. Selvom Cathrine Rosengren slog gode angreb, formåede Qiu Xia Yang at komme ud af dem alle med stor kvalitet. Et par danske fejl mod slutningen af andet sæt banede vejen for kinesisk sejr, og Cathrine Rosengren tabte andet sæt med cifrene 14-21.

– At spille sig frem til en semifinale til et PL det er en stærk præstation. Den oplevelse hun fik i kvartfinalen, hvor hun lykkedes med at vinde over Beatriz fra Portugal, det var virkelig en flot kamp. Og så vidste vi godt, at hun var op imod en god spiller her til aften. Men jeg synes grundlæggende, at Cathrine lykkedes med at blive i kampen og gøre sit bedste. Og hun mødte egentlig bare en spiller, der var lidt bedre end hende i dag, sagde landstræner Michael Rasmussen efter aftenens semifinale.

Efter en stor dansk dag i Porte de la Chapelle Arena kan Cathrine Rosengren nu se frem mod en spændende bronzekamp, hvor hun skal møde indiske Manisha Ramadass. Bronzekampen afvikles i morgen d. 2. september kl. 16.30, og kan følges på DR’s kanaler og DRTV.