Oprykker klar til kamp: – Håber vi kan drille nogle af de andre hold

af | sep 3, 2024

Foto: Aalborg Triton

Aalborg Triton er rykket op i Badmintonligaen til denne sæson, og målet er at undgå nedrykning og udvikle sig som klub.

Vil du se de danske spillere og resten af verdensstjernerne i aktion? Køb billetter til VICTOR Denmark Open 2024 her

Så er Badmintonligaen tilbage. Mens de fleste af ligaklubberne kun har skulle vente nogle måneder på spille ligakampe igen, er det anderledes for oprykkerne Aalborg Triton, som er tilbage i ligaen efter 25 års fravær.

Søren Uhrenholt Hermansen, som deler seniortrænerposten i klubben med Martin Røjkjær Kjøbsted, glæder sig til, at klubben igen skal prøve kræfter med udfordringen.

– Jeg håber da, vi kan drille nogle af de andre hold på hjemmebane. Specielt hjemmekampen mod Vendsyssel tror jeg, der bliver fyldt i hallen, og det bliver sjovt for hele Nordjylland at se de to klubber mødes, selvom vi nok kæmper i to forskellige ende af tabellen, siger Aalborg Triton-træneren.

Du kan livestreame udvalgte kampe fra hver runde af Badmintonligaen her

Klubben har i sommerpausen fået tilgang af Lærke Thomsen fra Kolding BK og Ygor Coelho fra Højbjerg/Via Biler, mens Laura Fløj Thomsen har forladt klubben. Ellers er truppen den samme, der var med til at sikre oprykning.

– Det er positivt, at vi har formået at holde nogenlunde på truppen. Vi har igen en seniortrup, der spænder bredt aldersmæssigt med unge talenter såsom Sofie Røjkjær og Kajsa van Dalm og rutinerede spillere som Gry Uhrenholt og Tommy Sørensen. Sidstnævnte er vores klubbærere, de er med til føre vores værdier videre, og de er nogle, som andre spillere kan læne sig op ad, siger Søren Uhrenholt Hermansen.

Her kan du få overblikket over kampene i grundspillet

Cheftræneren erkender, at det nok ikke er realistisk at slutte sæsonen i toppen af tabellen. I stedet har klubben sat andre mål.

– Vi håber da, at vi kan undgå nedrykning. Det vil være en succes. Men derudover er vores mål at udvikle os som klubb gennem sæsonen, så selvom vi skulle rykke ned, står vi bedre rustet fremover og måske om nogle år kan etablere os som en fast ligaklub. Vi vil i hvert fald gerne tage et skridt fremad i udviklingen af vores klub, siger han.

Første kamp i sæsonen for Aalborg Triton bliver hjemme mod Team Skælskør-Slagelse. De forsvarende mestre fra Højbjerg/Via Biler starter ude mod RSL Odense OBK.

Her er kampene i 1. runde af Badmintonligaen:

  • 18.30: Skovshoved – Gentofte
  • 18.30: RSL Odense OBK – Højbjerg/Via Biler
  • 18.30: Aalborg Triton – Team Skælskør-Slagelse
  • 18.30: Værløse – Vendsyssel
  • 19.00: Solrød Strand – Hvidovre