Ændring i damedoublepar på NETC

af | sep 12, 2024

Badmintonphoto

Sara Thygesen og Maiken Fruergaard stopper deres samarbejde. Maiken Fruergaard får Natasja Anthonisen som ny makker, mens Sara Thygesen vil afsøge muligheden for at spille videre med en ny makker i en periode.

Vil du se de danske spillere og resten af verdensstjernerne i aktion? Køb billetter til VICTOR DENMARK OPEN 2024 her

VICTOR DENMARK OPEN 2024 bliver den sidste turnering sammen for Sara Thygesen og Maiken Fruergaard.

Efter 12 års makkerskab er det slut for damedoubleparret, som sammen blandt andet opnåede seks DM-titler, fire individuelle EM-bronzemedaljer og senest en OL-kvartfinale i sommer efter sejre over verdensklassepar.

– Det er et langt makkerskab, som når sin afslutning, og det er på mange måder et halvt familiemedlem, når man har kendt hinanden så længe. Vi har haft mange oplevelser sammen, og vi har både udviklet os personligt, og vores spil har udviklet sig, fortæller Sara Thygesen.

Hun nævner specifikt Indonesia Masters i 2020, hvor parret nåede finalen, som et af de store højdepunkter i karrieren.

– Det er en af de rigtig fede turneringer at huske tilbage på, hvor mange ting gik op i en højere enhed. Det kickstartede den spillestil, som vi opbyggede gennem de sidste fem år med OL i sommer som et klart og lysende minde. Så det her makkerskab har virkelig betydet meget, og nu må jeg se, hvad jeg så skal. For jeg har stadig interesse i at spille videre i en periode, men nu vil jeg se, hvad der er af muligheder, siger Thygesen.

Læs også: Kenneth Jonassen stopper som cheflandstræner

Maiken Fruergaard ser også tilbage på makkerskabet med glæde.

– Al den tid jeg har været i forbundet, har jeg været makker med Sara, så det er også specielt, at det slutter. Vi har haft mange op- og nedture, sjove kampe og lavet gode resultater gennem vores tid sammen. Vi har klaret tingene på en god måde og fået meget af det bedste frem i hinanden, så jeg har været rigtig glad for makkerskabet, fortæller hun.

29-årige Maiken Fruergaard har valgt at fortsætte sammen med den seks år yngre Natasja Anthonisen.

– Det bliver en stor omvæltning for mig, når jeg kun har prøvet at spille med Sara, men det bliver en god udfordring, som jeg er klar på at gå 100 procent ind i. Hun er lidt yngre end mig, så jeg håber, jeg kan være med til at give nogle gode ting videre til hende, men også at vi kan lære noget nyt af hinanden. Så det bliver spændende, hvad det kan blive til, siger Fruergaard.

Elite- og sportschef i Badminton Danmark, Jens Meibom, knytter også nogle ord på det 12 år lange makkerskab mellem Sara Thygesen og Maiken Fruergaard.

– Vi takker mange gange for deres indsats gennem mange år for dansk badminton og ikke mindst for deres indsats på det danske landshold, hvor de har været en fast bestanddel igennem de sidste 10 år. De har vist, at de til tider kunne bide skeer med nogle af de bedste par i verden, og så formåede de at slutte godt af med et fantastisk OL, hvor de besejrede nogle af verdens bedste par. Vi er meget spændte og optimistiske omkring det nye projekt med Maiken og Natasja, og så håber vi også, at det lykkes at finde en makker til Sara i den periode, hvor hun ønsker at spille, siger elite- og sportschefen.

For Natasja Anthonisens vedkommende skal hun nu tilbage og spille med en dansk makker, efter hun det seneste år har spillet med hollænderen Alyssa Tirtosentono.

Desuden er hun per dags dato optaget i Badminton Danmarks eliteprogram. Selvom hun allerede har trænet med i Brøndby Hallen de sidste tre år, er hun glad for skulderklappet i at blive optaget.

– Det betyder meget at få den anerkendelse. Det har været mit mål og en drøm, da jeg startede med at træne med i Brøndby, og det betyder meget, at jeg får et bevis på, at det er den rigtige vej, jeg går. Og så glæder jeg mig rigtig meget til at starte mit makkerskab med Maiken og forhåbentlig lave nogle gode resultater, siger Anthonisen.