VICTOR DENMARK OPEN-dommer fik OL-finale: – Et kæmpe skulderklap

af | sep 26, 2024

Jacob Syndberg, OL 2024, dommer

Badmintonphoto

Den danske dommer Jacob Syndberg har netop været i Paris, hvor han var dommer til OL. I næste måned er han at finde i Odense til VICTOR DENMARK OPEN, hvor han også er en del af dommerpuljen.

Vil du se de danske spillere og resten af verdensstjernerne i aktion? Køb billet til VICTOR DENMARK OPEN 2024 her

Jacob Syndberg var en af to dommere fra Danmark, der i år havde æren af at indgå i dommerpuljen ved OL. Det var ikke helt nyt for Syndberg, der tilbage i 2020 også var dommer ved OL i Tokyo. Det beskriver han dog som en noget anderledes oplevelse.

– Den helt store ændring fra Tokyo til Paris var, at det var et åbent OL, hvilket jeg havde glædet mig helt vildt meget til, fortæller Jacob Syndberg.

Han fortæller, at grundet covid-19 så var OL i Tokyo lukket fuldstændigt ned. De kom ikke rigtigt ud, udover når de skulle til hallen, der i øvrigt var fuldstændig livløs.

– Det er to vidt forskellige verdener, og noget af det vi virkelig lever for, det er jo en kæmpe stemning og masser af mennesker i hallen, som kan bakke op om atleterne, siger Syndberg.

I år så den danske dommer derfor glædeligt frem til et åbent OL med publikum på tribunerne og en livlig stemning i hallen samt et OL, hvor der var mulighed for at gå rundt i byen og opleve andre dele af eventet.

– Under nogle af de afgørende kampe, hvor franskmændene spillede, der begyndte publikum at synge den franske nationalsang under opvarmningen. Det startede et sted og så fulgte resten med, og der må jeg sige, det gav lidt gåsehud, fortæller Jacob Syndberg.

Dette års OL i Paris har derfor været en ny og stor oplevelse for Syndberg, der også havde æren af at være stigedommer ved mixeddoublefinalen mellem Zheng Si Wei/Huang Ya Qiong og Kim Won Ho/Jeong Na Eun, hvilket er et stort skulderklap til den danske dommer.

– Det er et kæmpe skulderklap til både, hvad man har lavet under turneringen, men også ens generelle niveau. Det er det, man bliver præmieret lidt for ved at få sådan nogle kampe, siger han og fortsætter: Vi er jo cirka 26 dommere dernede, og der er jo, uanset hvordan man vender og drejer den, kun 5 pladser i stigen og 5 pladser som servedommer til finalerne.

Læs også: Danske dommere skal til OL – Det er et kæmpe klap på skulderen

Næste måned er Paris byttet ud med Odense og OL byttet ud med VICTOR DENMARK OPEN, når Super 750-turneringen skal afvikles i Jyske Bank Arena.

Et event, den danske dommer roser for at være godt afviklet, hvor han særligt kommenterer på eventets setup i hallerne.

– Vores setup kan man sige er lidt mere mørkt, men det sætter også bare super meget fokus ind på banerne og spillet, siger Syndberg.

Derudover fortæller han også, at han generelt bare ser frem til et event, der er godt besøgt og fyldt med god stemning.

– Vi plejer at have en god stemning, og der er jo lavet en fed fanzone ude i forhallen, hvor det bare virker til, at folk hygger sig. 

Læs også: Drømmer du om at blive dommer? Sådan tilmelder du dig

Vi glæder os i hvert fald til en spændende turnering og til at følge den danske dommer og de danske spillere til VICTOR DENMARK OPEN 2024.