Mathias Christiansen får lavest mulige karantæne

af | sep 27, 2024

Dopingnævnet har afgivet dom i sagen om Mathias Christiansen, som i juli fik sin tredje advarsel angående ’whereabouts’ inden for et år.

Helt som forventet har DIF’s Dopingnævn tildelt Mathias Christiansen en karantæne på 12 måneder.

Dommen falder, fordi doublespilleren begik tre fejl inden for et år i forbindelse med indberetninger af sine ’whereabouts’, hvor topatleter skal indberette, hvor de dagligt opholder sig de kommende tre måneder.

Læs også: Mathias Christiansen trækker sig fra OL

Når der inden for et år begås tre sådanne fejl har Dopingnævnet mulighed for at give fra 1 til 2 års straf. Med Mathias Christiansens straf er der dermed tale om den lavest mulige karantæne. Det sker fordi både Antidoping Danmark og Dopingnævnet vurderer, at der er tale om ren uforsætlighed og ikke forsøg på snyd.

– Jeg er glad for, at der nu er kommet en afklaring i sagen, og at jeg har fået den mindst mulige karantæne, der kunne gives. Jeg har på ingen måde haft en intention om at snyde, og dommen afspejler, at Dopingnævnet har samme opfattelse. Nu vil jeg fokusere på min træning og stå så stærkt som overhovedet muligt, når karantænen er overstået, siger Mathias Christiansen.

Allerede i juli valgte han at gå i frivillig midlertidig udelukkelse for at kunne begynde sin dengang forventede karantæne. Siden da har han holdt træningen ved lige i privat regi på Yonex Peter Gade Academy. Træning i privat regi er tilladt jævnfør dopingreglerne og samarbejdet med Yonex Peter Gade Academy er godkendt af Antidoping Danmark.

Hos Badminton Danmark glæder elite- og sportschef, Jens Meibom, sig over, at der nu kan ses fremad i sagen.

– Det er ærgerligt, at vi må undvære Mathias det næste år på træningen, men vi anerkender og respekterer naturligvis, at det er sådan, reglerne er. Vi glæder os over, at Mathias nu har fået afklaring og allerede er i fuld gang med at træne. Vi er selvfølgelig fortsat klar til at byde ham velkommen tilbage på landsholdstræningen, når karantænen er overstået, understreger Jens Meibom.