Det danske ungdomslandshold mødte en stærkere modstander i kvartfinalen

af | okt 3, 2024

UVM

Badmintonphoto

De danske badmintontalenter måtte se sig slået i kvartfinalen ved ungdoms-VM, hvor de mødte hård modstand i det malaysiske hold. Men danskerne overdrog ikke sejren uden kamp. – En god og godkendt indsats af alle spillerne, som gjorde, hvad de kunne, siger U19 landstræner Jonas Lyduch.

Det var et ubesejret hold af danskere, der torsdag bevægede sig videre fra gruppespillet og ind på banen i Nanchang i Kina for at tage fat på deres kvartfinale ved ungdomsverdensmesterskaberne (UVM). Her var det ikke en opgave af barnemadskaliber, der ventede dem. Modstanden udgjordes nemlig af en af verdens bedste badmintonnationer i form af Malaysia.

Vil du se de danske spillere og resten af verdensstjernerne i aktion? Køb billetter til VICTOR DENMARK OPEN 2024 her

Det danske hold stævnede ud med Kajsa Van Dalm ved roret. Den danske damedouble fandt det første point helt ude på linjen og havde derfra egentlig overtaget et godt stykke hen ad vejen, selvom sættet faldt ud til malaysisk fordel med en snæver føring på tre point. 

– Vi starter egentlig udmærket ud. Kajsa spiller en god damesingle. Så har vi det lidt svært i doublerne. Jeg synes, at vi tit kommer lidt bedre med i kampene, men de er nok lige en tand eller to bedre end os på kvalitet. Når man spiller de her korte sæt, så kan det nogle gange gå lidt stærkt, og det kan nogle gange blive lidt udstillet, siger U19 landstræner Jonas Lyduch efterfølgende om kampens forløb. 

Selvom det herfra ikke lykkedes danskerne at fravriste det malaysiske hold føringen, ydede danskerne velspillet modstand i flere af sættene. Blandt andet i herresingle hvor William Bøgebjerg reparerede betydeligt på hullet op til malaysierne ved at spille lige op med Muhammad Faiq i et intenst sæt, hvor danskeren desværre også vrikker om på foden og erhverver sig en skade undervejs. 

– Så synes jeg, vi kæmper os godt tilbage. William spiller 11-11 i herresingle men bliver så desværre skadet. Det er derfor, vi skifter Salomon Thomasen ind. Så vinder vi en mixeddouble og spiller lige op i en damedouble. Det er de små lys i mørket. Men når vi taber med 25 point, så kan vi jo ikke rigtig sidde og sige, at vi var tæt på. Men en god og godkendt indsats af alle spillerne, som gjorde, hvad de kunne, sagde Jonas Lyduch efter dagens opgør. 

Klik her for resultater og kampprogram fra UVM

Selvom danskerne altså holdt godt imod det malaysiske pres, der kom i form af et højt tempo kombineret med en utrolig boldsikkerhed, tog Malaysia sejren over danskerne med 110-85. 

– Jeg synes, det er meget tydeligt, at de er mere boldsikre, end vi er. De er bedre til at spille hurtigere og mere sikkert i et højere tempo. Det er ikke fordi, vi ikke selv har kvaliteter, men på de fleste parametre, der er de lige lidt stærkere, end vi er. Det er også normalt, når vi er til de her ungdomsverdensmesterskaber, at de er bedst. Så det er ikke sådan, at jeg sidder og føler, at det er bekymrende, men man kan godt se, at de er lidt længere i deres badmintonudvikling, end vi er, siger Jonas Lyduch.

Vil du spille badminton? Så klik her og find en klub nær dig

Selvom det ikke blev til en sejr, har kvartfinalen alligevel vist sig frugtbar for det danske ungdomslandshold, der kan bruge erfaringen i deres videre færd ved UVM.

– Det, vi tager med videre fra kampen, er, at vi er blevet udfordret af en af de bedste badmintonnationer i verden. Det var på et højt niveau, og forhåbentlig når vi så står i det næste gang, er vi mere forberedte og mere klar på de ting, som vi skal op imod. Det med at spille i et højere tempo mod folk, der laver færre fejl, det kan vi godt bruge videre i turneringen, siger Jonas Lyduch.

Danskerne skal i aktion allerede igen i morgen i en placeringskamp, som skal spilles mod Taiwan. Kampen afvikles kl. 5.15 dansk tid. 

I holdturneringen ved UVM i år er der indført et nyt format. Det betyder i korte træk, at:

  • Der spilles 10 kampe, og den nation, der først opnår sammenlagt 110 point, har vundet.
  • Der spilles to kampe i alle fem kategorier.
  • Samme spiller kan godt spille begge kampe i en kategori.
  • Første kamp slutter, når en spiller har nået 11 point.
  • Hvis en spiller har fået under 5 point i en kamp, bliver der stadig taget 5 point med videre til næste kamp. Dette gælder dog ikke, hvis det samlede gennemsnit for en nations score ligger over 5 point per kamp. Så tages den reelle score med til næste kamp og ikke 5 point.
  • De efterfølgende kampe bliver spillet med udgangspunkt i den sammenlagte score.
  • Kamp nummer 2 slutter, når en nation når 22 point. Kamp 3 slutter, når en nation når 33 point osv.
  • I den sidste kamp spilles der, indtil nationen har nået de samlede 110 point.

Du kan læse meget mere om de nye regler her