Første placeringskamp ved UVM: Enkelte dyre kampe kostede danskerne den samlede sejr 

af | okt 4, 2024

UVM mod Taiwan

Badmintonphoto

I danskernes første placeringskamp ved ungdomsverdensmesterskaberne var det Taiwan, der stod for modstanden. Danskerne spillede en flot kamp men kom i enkelte sæt for langt bagud til, at det kunne indhentes til en samlet dansk sejr.

Det danske ungdomslandshold skulle fredag ved ungdomsverdensmesterskabernes holdturnering i Nanchang i Kina prøve kræfter med Taiwan i den første af to placeringskampe. Danskerne kan nemlig på trods af deres nederlag til Malaysia i kvartfinalen stadig se sig blandt turneringens otte bedste hold, og det handler i danskernes placeringskampe om at finde ud af præcis hvem, der tager 5. til 8. pladserne. 

Vil du se de danske spillere og resten af verdensstjernerne i aktion? Køb billetter til VICTOR DENMARK OPEN 2024 her

Opgørets første tete-a-tete var et mixeddouble møde, hvor Jakob Clausen Jessen og Anna-Sofie Nielsen var de første til at nå de 11 point, hvormed de kunne sørge for en god indledning til danskerne. Dette lille forspring lykkedes det dog det taiwanske hold at hente allerede i den efterfølgende herresingle. 

– Jeg oplever egentlig, at vi starter godt ud med at vinde den første mixeddouble. Så har vi nogle kampe, hvor vi hænger lidt efter. Vi møder selvfølgelig også nogle rigtig gode badmintonspillere, men vi har nogle kampe, der bliver lidt dyre, siger U19 landstræner Jonas Lyduch.

Det hul som Taiwan får slået ned til danskerne, udbygger de, indtil det igen er blevet tid til mixeddouble. Denne gang er det det danske par bestående af Robert Nebel og Jasmin Willis, der skal på banen, hvor det lykkedes dem at stoppe pointblødningen ved at vinde med 17-11. Forskellen er da nede på 15 point.  

Vil du spille badminton? Så klik her og find en klub nær dig

– Det er klart, at når vi er bagud, så skal vi hele tiden op og vinde lidt større for at hente dem, og vi har et par kampe, som vi vinder med en 5-6 point, og der synes jeg, vi er rigtig gode til at gå ind og være modige og turde gøre tingene hundrede procent. Og når man har den strategi, så er der altid mulighed for, at det giver bagslag, men man er nødt til at sætte tingene lidt på spidsen og så håbe på, at man har lidt marginaler med sig. Og det synes jeg, vi var gode til i de kampe. At gå all in på det vi havde aftalt. Det var det der gjorde, at vi vandt nogle kampe lidt større, end vi måske havde regnet med, siger Jonas Lyduch.

Selvom danskerne i opgørets resterende kampe i det store hele spiller lige op med deres taiwanske modstandere, lykkedes det dem ikke helt at indhente det tabte. Taiwan tager den samlede sejr med cifrene 110-93.

– Vi får ikke helt hentet dem til sidst, men jeg synes, det var en super god præstation af hele holdet. I nogen af kampene taber vi lidt for stort, og det er det, der gør, at vi ikke lige kan hente dem til sidst, sagde Jonas Lyduch efterfølgende om danskernes præstation.

Klik her for resultater og kampprogram fra UVM

I morgen afvikles holdturneringens sidste kampe, og for danskerne betyder det et møde med holdet fra USA. Her skal det afgøres, hvem der lander på henholdsvis 7. og 8. pladsen i den overordnede stilling. Kampen spilles kl. 5.30 dansk tid. 

I holdturneringen ved UVM i år er der indført et nyt format. Det betyder i korte træk, at:

  • Der spilles 10 kampe, og den nation, der først opnår sammenlagt 110 point, har vundet.
  • Der spilles to kampe i alle fem kategorier.
  • Samme spiller kan godt spille begge kampe i en kategori.
  • Første kamp slutter, når en spiller har nået 11 point.
  • Hvis en spiller har fået under 5 point i en kamp, bliver der stadig taget 5 point med videre til næste kamp. Dette gælder dog ikke, hvis det samlede gennemsnit for en nations score ligger over 5 point per kamp. Så tages den reelle score med til næste kamp og ikke 5 point.
  • De efterfølgende kampe bliver spillet med udgangspunkt i den sammenlagte score.
  • Kamp nummer 2 slutter, når en nation når 22 point. Kamp 3 slutter, når en nation når 33 point osv.
  • I den sidste kamp spilles der, indtil nationen har nået de samlede 110 point.

Du kan læse meget mere om de nye regler her