Kim Astrup og Anders Skaarup er sultne efter mere 

af | okt 4, 2024

Badmintonphoto

Badmintonphoto

Kim Astrup og Anders Skaarups i forvejen høje niveau nåede nye højder i det forgangne år, og selvom titlerne har stået i kø og de flotte resultater ligeså, så er det danske verdensklassepar ikke stillet tilfredse endnu. Som de selv siger det: – Vi stiller altid op for at vinde.  


Vil du se de danske spillere og resten af verdensstjernerne i aktion? Køb billet til VICTOR DENMARK OPEN 2024 her

– Det har været fedt. Det har været lækkert over en længere periode at vise, at vi er nogle af de bedste i verden. Vi har nydt det meget, og vi har haft mange fede oplevelser over det sidste halvandet år. Nu må vi se, hvor mange flere vi får, men vi nyder det hver gang det lykkes, siger Kim Astrup om den flotte periode, parret fortsat er i.  

Fem Super 500-titler, en Super 750-titel, VM-sølv, European Games-guld, OL-semifinale og et ryk op på andenpladsen på verdensranglisten. Alt det har Kim Astrup/Anders Skaarup på flotteste vis tilegnet sig på blot et år. Den rene danske finale ved Canada Open 2023, som Astrup/Skaarup vandt over Rasmus Kjær/Frederik Søgaard, blev startskuddet til de flotteste og mest indbringende tolv måneder i parrets karriere, hvor de tilnærmelsesvis er blevet folkeeje i en endnu højere grad, end de var i forvejen.  

Vil du spille badminton? Så klik her og find en klub nær dig

Det dygtige danske par ser tilbage på det seneste år med stor glæde og kan godt dvæle ved de succeser, der har været. Det har været væsentligt for Astrup/Skaarup at cementere sig som et af de bedste par i verden og vise det flotte spil over en længere periode, som de selv har været bevidste om, at de besidder.  

– En af de vigtigste erkendelser, vi har fået highlightet, er, at vores spil og vores form var der, og der var mange ting, vi var gode til allerede. Når den stod 18-18, så gik det mange gange ikke vores vej, og vi vidste, at det ikke var hele vores koncept, vi skulle ændre på, men at det var i slutfaserne af kampene, at vi skulle have et andet mindset. Vi har i mange år tabt med 19 i tredje sæt til de bedste i verden, så når de point falder ud til en i stedet, så går det hurtigt med at tanke selvtillid. Det er ikke mange ting, der skal gå ens vej, før det hele ændrer sig lidt, supplerer Anders Skaarup 

Til trods for de mange flotte resultater og det gode spil over en længere periode, falder motivationen ikke det mindste. Kim Astrup/Anders Skaarup har mod på meget mere, og selvom de ikke tager det seneste års bedrifter for givet på nogen måde, så er de også af den overbevisning, at de ikke kan hvile på laurbærrene og stille sig tilfredse med status quo.  

– Vi har været sultne i mange år, så det er ikke sådan, at fordi vi vinder to turneringer, så er vi mættet. Vi er ydmyge omkring, at alle turneringer er vigtige for os, og vi stiller op for at vinde hver gang. Vi skal holde fokus på os selv og ikke lade nogen fortælle os, at nu er vi trætte, eller nu er nok nok. Uanset hvilken periode man er i, så må man gøre det så godt, man kan, hver gang man træder ind på banen. Vi har været gode til at nulstille os fra turnering til turnering og fra kamp til kamp, fortæller Anders Skaarup om parrets indstilling.  

Læs resten af interviewet med Kim Astrup og Anders Skaarup i vores magasin.