Det danske ungdomslandshold på en 8. plads ved UVM

af | okt 5, 2024

UVM holdet

Lars Uhre

Det danske ungdomslandshold har spillet sit sidste opgør i holdturneringen ved UVM og kan kalde sig det 8. bedste hold i verden efter et snævert nederlag på 104-110 til USA i lørdagens placeringskamp.

Det var lørdag blevet tid til at binde en sløjfe på holdturneringen ved ungdomsverdensmesterskaberne i Nanchang i Kina. Scenen var for danskerne sat til en placeringskamp mod USA. Et opgør der skulle gå hen og blive en sand neglebider, hvor holdene blev i hælene af hinanden hele kampen igennem.

Vil du se de danske spillere og resten af verdensstjernerne i aktion? Køb billetter til VICTOR DENMARK OPEN 2024 her

Opgøret skulle indledes med en herresingle. En kategori hvor det skal tilføjes, at Danmark er nede med en spiller, idet William Bøgebjerg pådrog sig en skade i kvartfinaleopgøret mod Malaysia og derfor ikke har kunnet stille med på holdet mod hverken Taiwan eller USA. 

I dagens første herresinglekamp var det Philip Kryger Boe, der stillede op til start. Her greb USA ud efter initiativet og kom ud med en kneben føring på 11-8. Det fik danskerne vendt allerede i den efterfølgende mixeddouble, hvor Jakob Clausen Jessen og Anna-Sofie Nielsen gav danskerne den samlede føring på 22-19. Herfra var det egentlig danskerne, der gik forrest på pointtavlen hele opgøret igennem. Lige indtil den sidste kamp, som var en damedouble hvor danskerne desværre mistede grebet om føringen. Det var derfor USA, der i opgørets afgørende minutter endte med at lukke kampen 110-104. Efter dagens lige-ved-og-næsten-opgør var U19 landstræner Jonas Lyduch forståeligt nok en smule skuffet.

– Jeg oplever en kamp, hvor vi egentlig nok bør vinde. Jeg synes, USA har et rigtig fint hold, men vi har nogle kampe, hvor vi spiller godt, og så har vi nogen, hvor vi kommer rigtig dårligt fra start, men alligevel får vundet. Så ender vi med at tabe den sidste damedouble, selvom vi fører med syv point inden. Det er virkelig ærgerligt. De gjorde selvfølgelig, hvad de kunne, men det er klart, at det er skuffende, når man er syv point oppe inden sidste kamp og så taber, sagde Jonas Lyduch efter dagens opgør.

Vil du spille badminton? Så klik her og find en klub nær dig

Det er en blandet fornemmelse, Jonas Lyduch gør status over turneringen med. Undervejs har der været flotte præstationer i gruppespillet og spændende udfordringer i kvartfinalen og de efterfølgende placeringskampe. 

– Mit helhedsindtryk er, at jeg synes, det er godkendt, at vi vinder puljen mod UAE, selvom vi selvfølgelig har en god pulje. Så er det selvfølgelig lidt skuffende, at vi er så langt fra Malaysia i kvartfinalen, og jeg synes også, det er skuffende, at vi ikke vinder i dag. Jeg synes ikke, det er så skuffende, at vi taber til Taiwan. Jeg synes, de var gode. Helhedsindtrykket er nok, at vi er tilfredse, men at vi godt kunne have tænkt os lidt mere, siger Jonas Lyduch.

Klik her for resultater og kampprogram fra UVM

Selvom holdturneringen er overstået, er der stadig masser af badminton på programmet ved UVM. Fra mandag går det løs med den individuelle turnering, hvor de danske badmintontalenter også er med. 

Når lodtrækningen til den individuelle turnering er foretaget, kan den findes her

I holdturneringen ved UVM i år er der indført et nyt format. Det betyder i korte træk, at:

  • Der spilles 10 kampe, og den nation, der først opnår sammenlagt 110 point, har vundet.
  • Der spilles to kampe i alle fem kategorier.
  • Samme spiller kan godt spille begge kampe i en kategori.
  • Første kamp slutter, når en spiller har nået 11 point.
  • Hvis en spiller har fået under 5 point i en kamp, bliver der stadig taget 5 point med videre til næste kamp. Dette gælder dog ikke, hvis det samlede gennemsnit for en nations score ligger over 5 point per kamp. Så tages den reelle score med til næste kamp og ikke 5 point.
  • De efterfølgende kampe bliver spillet med udgangspunkt i den sammenlagte score.
  • Kamp nummer 2 slutter, når en nation når 22 point. Kamp 3 slutter, når en nation når 33 point osv.
  • I den sidste kamp spilles der, indtil nationen har nået de samlede 110 point.

Du kan læse meget mere om de nye regler her