Kim Astrup/Anders Skaarup er klar til finalen ved Arctic Open for andet år i træk

af | okt 12, 2024

Badmintonphoto

Badmintonphoto

I deres forsøg på at forsvare Arctic Open titlen fra i fjor er Kim Astrup/Anders Skaarup nu klar til finalen i forsøget på lige netop dette. 

– De har været ret seje. De har ikke spillet på et super højt niveau hele tiden, men i perioder har de ramt et tårnhøjt niveau, sagde landstræner Thomas Stavngaard om dagens semifinale og Astrup/Skaarups vej til finalen.

Vil du se de danske spillere og resten af verdensstjernerne i aktion? Køb billet til VICTOR DENMARK OPEN 2024 her

Efter to hæsblæsende kampe i henholdsvis anden runde og kvartfinalerne mod to verdensklasse par stod vores danske helte overfor en modstander af anden karakter i lørdagens semifinale. Kittinupong Kedren/Dechapol Puavaranukroh er tidligere junior verdensmestre, men på seniorscenen har der været langt mellem de store resultater i denne konstellation. Det har dog ikke hindret det thailandske par i at spille sig fra kvalifikationen til en semifinale ved Super 500 turneringen i Finland. De to par har mødt hinanden tre gange, og den står 2-1 i thailandsk favør, sidste opgør daterer sig dog tilbage til 2017 ved French Open. Dechapol Puavaranukroh er derudover den ene halvdel af den meget succesfulde mixeddouble med makkeren Sapsiree Taerattanachai, hvor sejrslisten blandt andet tæller Indonesia Open og sæsonfinalerne. 

Læs også: 27 danske spillere er med: Her er lodtrækningen til VICTOR DENMARK OPEN. 

Til trods for til tider flot spil fra dagens thailandske modstander stod der Astrup/Skaarup på semifinalens første sæt, hvor det danske par spillede god offensiv badminton og greb initiativet fra første bold. Astrup/Skaarup vandt kampens første sæt 21-14. Andet sæt fulgte i tråd med kampens første, men thaierne formåede i perioder at vende spillet, og ydede noget bedre modstand end i kampens første. Astrup/Skaarup lukkede kampen i to sæt, og kunne spille sig i finalen ved Arctic Open for anden sæson i streg med cifrene: 21-19.

– I dag var boldene også så langsomme, at det næsten var overlevelse til tider på begge sider af nettet. Men jeg synes, at de er gode til at være fokuseret hele vejen. Jeg synes, at de i de andre kampe har haft perioder, hvor de har “faded” lidt ud og stået lidt stille. Jeg synes, at de var rigtig gode til at holde koncentrationen hele vejen i dag, tilføjede Stavngaard om dagens præstation. 

Vil du spille badminton? Så klik her og find en klub nær dig

I morgen i finalen venter de malaysiske China Open vindere Goh Sze Fei/Nur Izzudin, som Astrup/Skaarup har slået i seks ud af de syv indbyrdes opgør, og som de tilmed slog på vejen mod sidste års Arctic Open titel.

– Jeg synes egentlig, at vi står okay til dem. De skulle have tabt i første runde til Kjær/Søgaard, der havde vi styr på dem. Det kommer også an på, hvordan boldene er i morgen, hvis det er de samme bolde, så bliver det en anderledes kamp. Kim og Anders slår dem her (i Arctic Open) sidste år, og slog dem også i Malaysia i januar, de har gjort det fint mod dem, sagde Stavngaard om morgendagens modstandere, og refererede til Kjær/Søgaards kamp i tre sæt i anden runde og Astrup/Skaarups historik med det malaysiske par. 

 Morgendagens finale kan ses på TV2 Sport og TV2 Play. Klik her for TV2s sendeplan.