Kim Astrup/Anders Skaarup tager en flot andenplads ved Arctic Open 2024

af | okt 13, 2024

Badmintonphoto

Badmintonphoto

Efter en flot uge i Finland og en intens finale må Kim Astrup/Anders Skaarup desværre se sig slået og rejse mod VICTOR DENMARK OPEN med en flot andenplads fra Finland i bagagen.

Vil du se de danske spillere og resten af verdensstjernerne i aktion? Køb billet til VICTOR DENMARK OPEN 2024 her

– De er seje, de kæmper igennem og det er marginalerne, der afgør det i dag. Selvfølgelig ville vi gerne vinde i dag, men jeg synes, at det er en godkendt uge, og vi håber, at det er en god optakt til Denmark Open, sagde landstræner Thomas Stavngaard om ugen i Finland.

Tredje finalekamp søndag havde dansk islæt. Her stod sidste års vindere Kim Astrup/Anders Skaarup over for årets China Open vindere, Goh Sze Fei/Nur Izzudin fra Malaysia. De to par er mødtes syv gange forinden dagens opgør, hvoraf de seks er vundet af Astrup/Skaarup. En af de danske sejre faldt ved sidste års Arctic Open.

Læs også: Kim Astrup/Anders Skaarup er klar til finalen ved Arctic Open for andet år i træk

Astrup/Skaarup lagde flot ud i finalens første sæt. Den danske double spillede initiativrig badminton, og lod sig ikke afskrække af lange udmagrende dueller, som langt hen ad vejen var på deres præmisser. Det malaysiske par bed fra sig, og ved ophold førte danskerne med 11-8. Umiddelbart efter ophold satte Astrup/Skaarup sig tungt på tingene, men nok engang vandt malaysierne indpas og bed sig fast i opgøret. Hårdt arbejde syntes at være nøgleordet for succes i første sæt, som Astrup/Skaarup vandt med cifrene: 21-15.

Goh/Nur kom bedre ud til andet sæt, og overtaget var fra sættets begyndelse på malaysiske hænder. China Open vinderne førte 6-11 ved ophold i andet sæt. Kim Astrup/Anders Skaarup holdte sig flot inde i sættet, men formåede aldrig at kæmpe sig helt tilbage. Goh/Nur vandt andet sæt med cifrene: 15-21. 

Vil du spille badminton? Så klik her og find en klub nær dig

Kampens tredje sæt tog et meget jævnbyrdigt udgangspunkt, hvor pointene og stimer af selvsamme bølgede frem og tilbage. Danskerne fandt fodfæste i sættet, og med flot spil fra duoen førte de med 11-7 ved ophold og sideskift i tredje sæt. Malaysierne kæmpede sig tilbage, og udlignede ved stillingen 16-16. I en sand gyser af en afslutning på tredje sæt, blev det desværre Goh/Nur der trak det længste strå. Malaysierne vandt tredje sæt med cifrene 19-21. 

– Jeg synes vi “struggler” lidt, fordi de er så langsomme boldene. Det bliver for meget “slå-løft-slå-løft”, og vi får ikke rigtig bevæget os til sidst, og kommer til bare at stå og slynge. Vi får lavet nogle dumme fejl, fordi vi ikke er hundrede procent klar til sidst, og det er også så svært at rykke på tingene, når de (boldene) er så langsomme, og man kan blive overspillet hele tiden. Jeg er faktisk stolt over, at de klarer sig så godt med de betingelser, for det er ikke Kim og Anders’ spil, at skulle spille så langsomt, sagde landstræner Stavngaard om kampens afslutning og betingelserne med de langsomme bolde. 

Læs også: 27 danske spillere er med: Her er lodtrækningen til VICTOR DENMARK OPEN. 

I næste uge venter årets danske badminton-højdepunkt i form af Super 750 turneringen VICTOR DENMARK OPEN i Odense. Astrup/Skaarup har leveret på tårnhøjt niveau hele ugen i Finland, og skal forsøge at tage det flotte spil med til Fyn.

– Vi ser rigtig meget frem mod Denmark Open. Vi glæder os til at komme hjem og spille, og vi håber at vi står fint i programmet, og at vi kan arbejde videre på denne flotte uge. Siden OL har Kim og Anders begge holdt en god pause, og nu kommer vi stille og roligt mere og mere op i gear, vi er der ikke helt endnu, men det går den rigtige vej hele tiden, sagde Stavngaard om næste uges turnering i Odense.

Når kampprogrammet for tirsdag ved VICTOR DENMARK OPEN udkommer mandag aften, kan du finde det her.