Elleve danske sejre på en spændingsfyldt tredjedag ved EM i Horsens

af | apr 10, 2025

Astrup og Skaarup

Badmintonphoto

Der var lagt op til en dag fyldt med spænding. I både dame- og herresingle samt i herredouble gjaldt det ottendedelsfinalerne, hvor feltet skulle skæres yderligere til. Samtidig nærmede turneringen sig de afgørende faser i dame- og mixeddouble, hvor kvartfinalerne ventede. Dagen bød på hele elleve danske sejre i tretten opgør, som du kan læse om her.

Køb billet til EM i Horsens

Dagens danske kampe:

Jesper Toft/Amalie Magelund (2.) – Callum Hemming/Estelle Van Leeuwen (6.): 21-17, 21-18

De unge englændere lagde ud med at presse på langt fremme på banen. Men med en solid defensiv og varieret spil fik danskerne vendt duellerne, der oftest blev afgjort af Tofts hårde smash. Mod slutningen af første sæt blev spillet nervøst, og en stime danske fejl bragte englænderne tættere på. Danskerne kunne dog lukke sættet med 21-17. I slutningen af sætbolden vrikkede Amalie Magelund desværre om på foden.

– Idet jeg lander, vrikker jeg rundt på min fod, og det gør rigtig ondt. Men jeg synes, at da jeg kommer over på andet sæt og får bevæget mig lidt, er det faktisk okay, og er det også gennem hele kampen. Så jeg håber, med lidt behandling og lidt is, at den bliver helt klar til i morgen, sagde Amalie Magelund.

I andet sæt kæmpede danskerne lidt med tingene. En engelsk 5-0 føring blev dog hentet og herefter blev det tæt. Danskerne kunne ikke rigtig komme fri, og selvom Magelund havde mange gode aktioner på nettet og maskerede server holdt flere danske fejl englænderne inde i kampen. Til sidst kunne danskerne gå sejrrigt ud af matchen med 21-17, 21-18.

Line Christophersen (5.) – Stefani Stoeva: 21-18, 21-17

Line Christophersens første sæt mod Stefani Stoeva blev tæt. Christophersen spillede kalkuleret og gav ikke op, men blev ved med at arbejde sig ind i duellerne. Selv da et par danske fejl lod Stoeva komme tilbage midt i sættet, og det et øjeblik var helt åbent, hvem det ville tippe til. Men Christophersen holdt hovedet koldt og tog sættet 21-18.

Også andet sæt fik et lidt bølgende udtryk. Til at begynde med trak Stoeva fra, men Christophersen arbejdede vedholdende på det lille hul og bed sig efterhånden fast i sættet, der trods lidt vanskeligheder endte dansk, 21-17. Vanskelighederne skyldtes ifølge Christophersen selv, at Stoeva er en lidt atypisk spiller at spille mod. Måske fordi hun først og fremmest slår sine folder som doublespiller.

– Mega svingende opgør. Det er en lidt atypisk spiller at spille imod, i forhold til hvad jeg er vant til. Meget intens kamp og jeg er glad for at have fået sejren nu her, sagde Line Christophersen og uddybede:

– Hun slår mega hårdt, er mega stærk og der kommer et lidt andet pres tilbage i forhold til, hvad der normalt kommer fra damesinglerne. Så det skal man lige vende sig til.

Robin Tabeling/Alexandra Bøje (5.) – Thom Gicquel/Delphine Delrue (1.): 9-21, 14-21

Det stod klart allerede i første sæt at Tabeling og Bøje var sat på en svær opgave i mødet de forsvarende mestre, som også er førsteseedede ved mesterskabet: Gicquel og Delrue. Det franske par satte sig tidligt på kampen, dikterede præmisserne hele vejen og afgjorde opgøret i to sæt med cifrene 21-9, 21-14.

– Det bliver meget intenst og desværre ikke så meget på vores præmisser i dag. De spiller godt. De kører godt tempo på derovre, og vi følger lidt bare med. Så desværre kan vi ikke gøre modstand derinde mod dem i dag, sagde Alexandra Bøje efter dagens opgør, som samtidig bliver et punktum for Tabeling og Bøjes makkerskab.

– Vores mål var en medalje. Da vi så lodtrækningen, vidste vi, at det ville blive svært. Det er aldrig sjovt at slutte med et nederlag, men jeg ser tilbage på nogle vilde måneder, hvor jeg har oplevet badminton fra det danske perspektiv. Det har åbnet mine øjne. Jeg har virkelig nydt at spille med Alex og den måde, Mathias tog imod mig på. Så fra den vinkel er jeg ret tilfreds, sagde Robin Tabeling om makkerskabet med Alexandra Bøje.

Mads Vestergaard/Christine Busch (3.) – Jones Ralfy Jansen/Thuc Phuong Nguyen: 21-14, 21-18

Første sæt blev præget af korte dueller, hvor ingen af parrene rigtig fik fat. Derimod skiftedes de til at tage point frem mod slutningen af sættet, hvor danskerne satte en god offensiv ind og trak fra til sætsejr, 21-14.

Billedet var det samme i andet sæt, hvor duellerne var korte og ofte endte ud i en fejl fra et af parrene. I en periode midt i sættet trak tyskerne lidt fra ved at minimere fejlene. Danskerne var bagud med et par point ved ophold. Danskerne kom atter ‘a point, og herfra byttede parrene igen point. Mod slutningen fik danskerne fat i nettet et par gange, og kunne til sidst trække sig sejrrigt ud af andet sæt til endelig sejr, 21-14, 21-18.

– Som forventet bliver det en lidt anspændt kamp. Han vil meget gerne stresse spillet, og det lykkes han faktisk også godt med i starten af begge sæt. Jeg havde håbet, at vi var lidt skarpere. Så tror jeg, vi kunne have lukket den tidligere ned. Men jeg synes, vi finder nogle gode løsninger og får spillet deres bane lidt større end vores. Det er det, vi har følelsen af, gør udfaldet for, at vi kan lukke den forholdsvis komfortabelt, sagde Mads Vestergaard ovenpå opgøret.

Debora Jille/Sara Thygesen – Julie Finne-Ipsen/Mai Surrow (4.): 21-13, 21-13

Jille og Thygesen sad solidt på første sæt hvor Finne- Ibsen og Surrow ikke formåede at dæmme tilstrækkeligt op for Jilles tunge smash fra bagbanen og Thygesens effektive aktioner ved nettet. Det dansk-hollandske par vandt sættet 21-13.

Selvom det i momenter lykkedes Finne-Ibsen og Surrow at komme igennem med angreb, var det stadig det tunge skyts fra Jille og Thygesen, der gjorde udslaget til 21-13 i andet sæt også. Det betyder, at Debora Jille og Sara Thygesen avancerer til semifinalen og dermed også er sikret en EM-medalje.

– Vi er super glade og super stolte. Det var min drøm og sikkert også Deboras drøm, at vi kunne tage en medalje til det her mesterskab, fordi vi vidste, at vi har et godt niveau til det. Vi vidste, det ville blive svært, men jeg er virkelig glad for, at min sidste turnering slutter med en medalje, sagde Sara Thygesen.

Følg med i kampprogrammet her

Natasja Anthonisen/Maiken Fruergaard (6.) – Kirsten De Wit/Mariia Stoliarenko: 21-16, 21-8

Danskerne havde styr på sagerne i første sæt. Med god bevægelse flyttede spillerne sig godt for hinanden og fik sat det ene gode angreb op efter det andet. Det førte dansk sætsejr på 21-16.

Et koncentreret dansk par holdt endnu bedre fast i det offensive koncept i andet sæt. Der blev ikke overladt meget initiativ til modstanderne, der forgæves halsede rundt efter boldene. Med endnu et effektivt angreb kunne danskerne sætte punktum for kampen med 21-8 i andet sæt. Dermed er Fruergaard og Anthonisen også klar til semifinalen i morgen.

– Jeg er bare glad. Jeg synes virkelig, vi har gjort det godt. Vi har været lidt presset undervejs – specielt i går – men vi har prøvet at give den, hvad vi havde, og vi kommer endnu stærkere tilbage i dag, efter vi har lavet nogle nye aftaler om, hvad der skal ske, hvis vi kommer i den situation igen. Så jeg synes virkelig, vi har gjort alt, hvad vi kunne i dag for at stå skarpest, og det synes jeg, vi viser, sagde Maiken Fruergaard ovenpå opgøret.

Julie Dawall (4.) – Agnes Korosi: 21-11, 21-12

Julie Dawall leverede en overbevisende præstation i to sæt mod ungarske Agnes Korosi. En kamp som Dawall ikke skulle bruge mere end 24 minutter og to sæt til at lukke med cifrene 21-11, 21-12 og dermed sikre kvartfinalepladsen.

– Jeg er rigtig glad og synes, at jeg har en rigtig god fornemmelse på banen i dag. Det gør sejren endnu federe. Det er altid sjovt at vinde, men altid sjovt også at stå med en god fornemmelse af spillet. Så jeg er meget glad, sagde Julie Dawall ovenpå opgøret.

– Jeg synes, at jeg fik spillet grundspillet rigtig nok i går, men jeg synes, der kom nogle fejl på eksekveringerne, hvor jeg synes, at der i dag ikke var så mange billige point i mig. Jeg synes, jeg får rigtig mange gode maskeringer med på forbanen, som er noget af det, der er med til at få mit spil på et endnu højere niveau. Så jeg er virkelig tilfreds med de point, der lykkedes i dag, tilføjede Dawall.

Rasmus Kjær/Frederik Søgaard (3.) – Alexander Dunn/Adam Pringle: 21-19, 21-13

Efter en nervøs start hvor skotterne lagde ud med et voldsomt pres, fik Kjær og Søgaard kæmpet sig tilbage i kampen. Skotterne holdt presset og den næste periode byttede parrene point. Spændingen var intakt ved sættes slutning inden Kjær og Søgaard fik styr på angrebet til sætsejr på 21-19.

I andet sæt fortsatte det meget høje tempo. Langsomt skulle det dog vise sig at være til danskernes fordel. Angrebene blev mere aggressive og flere gange lykkedes det, at spille hen over de fremadstormende skotter. Mod slutningen af kampen kunne skotterne ikke længere følge det høje tempo og danskerne trak fra til endelig sejr på 21-19, 21-13.

– Det var en typisk førsterundekamp. Man skal lige have skudt alt rusten ud af armen og ind og mærke banen. Boldene var lidt anderledes, end vi troede, så det var med lige med at finde rytmen. Men jeg synes, vi kæmpede godt derinde og kom også frem til noget rigtig godt badminton. Det kan altid godt blive lidt tricky de her førsterundekampe og mod et skotsk par, som spiller rigtig fint, men vi er glade for at stå med sejren, sagde Frederik Søgaard.

Læs også: Fem danske sejre på åbningsdagen for EM i Horsens

Line Kjærsfeldt (1.) – Qi Xuefei: 21-17, 21-19

Line Kjærsfeldt gjorde sin entré i turneringen med tålmodigt spil rundt i alle fire hjørner af banen. Franskmanden virkede til at have svært ved at læse Kjærsfeldts spil, men det ændrede sig midt i sættet hvor franskmanden satte tempo og pludselig fik styringen. De to spillere fulgtes ad op til sætafslutning, der faldt ud til danskerens fordel med 21-17.

Andet sæt blev en nervøs affære hvor franskmanden længe synes, at have overhånden mod Line Kjærsfeldt, der kæmpede med at finde tilbage til sit spil. Det kostede en del forcerede fejl, men til sidst i sættet virkede franskmanden træt, samtidig med at Kjærsfeldt igen fandt linjerne og kunne hive sættet hjem med 21-19.

Magnus Johannesen – Matthias Kicklitz: 15-21, 21-13, 21-7

Magnus Johannesen kom skævt fra start i sit opgør mod tyske Matthias Kicklitz, som tidligt fik overtaget og kunne nærme sig 21 uden den store modstand fra danskeren.

– Det er selvfølgelig en lidt hård start at komme bagud 11-3, sagde Magnus Johannesen efterfølgende.

Men som kampen skred frem, fik danskeren bedre fat.

– Jeg må være ærlig at sige at jeg blev en smule overrasket over hans maskeringer, og at han satte det lidt på spidsen, og jeg følte, at han havde en god ro og selvtillid fra starten, som gør det svært for mig. Jeg var måske en lille smule overspændt på en måde, som gjorde at jeg ikke lige kunne finde roen i duellerne og blive i dem. Men efter jeg fik den ro og tro på det, så synes jeg også, at jeg kan være stolt af min præstation derinde i dag, sagde Magnus Johannesen.

Daniel Lundgaard/Mads Vestergaard (6.) – Filip Karlborg/Mio Molin: 21-9, 21-10

Vestergaard og Lundgaard lagde fra land med fuld fart. De var nærmest flyvende rundt på banen og efterlod svenskerne som statister, der bare kunne løbet forvirret rundt efter boldene. 21-9 blev resultatet i første sæt.

I andet sæt var kursen sat efter samme mål, og danskerne spillede flot og hurtigt angrebsspil, som ikke levnede svenskerne nogle chancer. Andet sæt blev således sat i banken 21-10.

– Jeg er rigtig glad for, at vi spillede en god kamp i dag. Vi mødte måske ikke så meget modstand, men vi spillede super godt, og det synes jeg, vi skal være både glade og tilfredse med, sagde Mads Vestergaard efterfølgende.

Kim Astrup/Anders Skaarup Rasmussen (1.) – Bjarne Geiss/Jan Colin Voelker: 21-18, 21-18

Spændingen var stor, da verdensetterne i herredouble Astrup og Skaarup gjorde deres entré ved EM efter en længere skadespause. Parret levede op til forventningerne mod et tysk par, der ydede fin modstand i perioder. Danskerne var nok ikke helt oppe på fordums styrke, hvilket tillod det tyske par at sætte nogle gode angreb ind. Pointmæssigt var danskerne dog lidt foran hele sættet igennem, og det skulle vise sig at holde til en sætsejr på 21-18.

I andet sæt syntes pauserusten at være banket nogenlunde væk, og særligt Kim Astrup var i momenter flyvende ved nettet. Også Skaarups smash-arm kom igang og til sidst kunne danskerne lukke andet sæt til endelig sejr med 21-18, 21-18.

– Det er dejligt endelig at være i gang. Det har været nogle lidt lange dage, hvor man står og tripper lidt ude i manegen, og venter på at komme i gang, så det er dejligt endelig at komme i gang, sagde Kim Astrup ovenpå dagens opgør.

Læs også: Danskerne gjorde rent bord på andendagen ved EM

Rasmus Gemke (6.) – Joakim Oldorff: 21-18, 15-21, 0-11

Rasmus Gemke kom fint fra start mod Oldorff fra Finland. Desværre fik Gemke problemer med sin højre fod midt i første sæt. Selvom Gemke fik hevet første sæt hjem med 21-18, var problemerne så store, at Gemke måtte se sig slået i andet sæt for så desværre helt at måtte trække sig ved stillingen 0-11 i tredje sæt.

Kunne du tænkte dig at begynde til badminton? Så find en klub nær dig her

Følg med her!

TV2 Sport sender live fra og med fredag d. 11. april kl. 17.00

Badminton Europe livestreamer fra tirsdag d. 8. april kl. 9.00

Følg Europamesterskaberne på tværs af Badminton Danmarks platforme:  

Facebook 

Instagram

TikTok 

Youtube

Her kommer vi løbende til at udgive spændende indhold fra ugen.

Fakta om det individuelle EM:

EM 2025 afvikles fra 8.- 13. april i Forum Horsens. Det er i samme arena, hvor der også afholdes Thomas & Uber Cup (VM for herre- og damehold) næste år. Horsens Kommune, Sport Event Denmark og Horsens & Friends er partnere ved EM.

Natasja Anthonisen, Mai Surrow, Signe Schulz og Amalie Kudsk får deres debut ved et individuelt EM.

Det individuelle EM har været afholdt siden 1968. De første to gange Danmark afholdt mesterskabet var i Herning i 1996 og 2008. Det seneste individuelle EM på dansk grund var i Kolding i 2017.

Ved EM i 2024, som blev afholdt i den tyske by Saarbrücken, vandt Danmark otte medaljer. To af guld, to af sølv og fire af bronze.

De regerende europamestre fra 2024 er:

Mixeddouble: Thom Gicquel/Delphine Delrue, Frankrig 

Herresingle: Anders Antonsen

Damesingle: Carolina Marin, Spanien

Herredouble: Kim Astrup og Anders Skaarup

Damedouble: Margot Lambert/Anne Tran, Frankrig