Badminton Danmarks historie

Badminton Danmark er det specialforbund under Danmarks Idrætsforbund, der organiserer og varetager interesser for badmintonsporten som konkurrenceidræt på højeste plan.

 

Sammen med DGI Badminton arbejder Badminton Danmark for idrættens udbredelse på alle niveauer og i alle aldersgrupper.

Badminton Danmark blev stiftet den 15. januar 1930 af Skovshoved, Københavns BK, Neyes BK, Helsingør Badminton Klub, Stubbekøbing IF og Roskilde BK under titlen Dansk Badminton Union.

For ikke at blive forvekslet med Dansk Boldspil-Union skiftede forbundet kort efter navn til Dansk Badminton Forbund, og den 29. april 1930 blev forbundet en del af Danmarks Idrætsforbund (DIF). Siden 2011 har forbundet heddet Badminton Danmark.

På det første årsmøde, der fandt sted den 8. februar 1931, havde forbundet 723 medlemmer fordelt i 12 klubber. Ved indgangen til 2022 havde forbundet 92.262 medlemmer fordelt i 709 klubber.

Badminton Danmark var en af de ni nationer, som var med til at stifte IBF (Internationale Badminton Forbund, i dag BWF, Badminton World Federation) den 5. juli 1934. Badminton Danmark er også en del af Badminton Europe, som det danske forbund var med til at stifte i 1967.