Allan Høgholm, Badminton Danmark

Tre danske mestre: Dette er landets lydmæssigt bedste hal

August 17, 2018 12:00 Skrevet af

Hvilken dansk badmintonhal rummer landets bedste lyd? Det giver henholdsvis en forsvarende ungdoms-, senior-, og veterandanmarksmester deres bud på her, hvor de også sætter ord på den charme, som de mener, at navnlig de originale, ovale badmintonhaller besidder.  

 

Esben Kæmpegaard, Silkeborg BK
Vinder af RSL/FZ FORZA DM FOR VETERAN 2018 i herredouble 40+ E*

– Når det kommer til lyden i badmintonhallen, er jeg ikke ét sekund i tvivl om, hvilken der har landets bedste. Det er ubetinget Aarhus Badmintonklub. Der er ganske vist nogle af de gamle haller i København, som kommer tæt på, men ingen er fuldstændig som hallen i Aarhus.

– Først og fremmest er der klangen i hallen, når du rammer bolden. Den giver en både ren og crisp sound. Den form for rumklang findes i en del badmintonhaller, og nogle er også lavet lidt i stil med hallen i AB, men det er, som om at rumklangen i de haller er lidt mere gennemtrængende, end godt er.

– I hallen i AB er lyden et perfekt mix, kan man sige. Rumklangen giver den her rene fornemmelse, når man rammer bolden, men uden det støjer eller føles støjende, selvom mange står og runger. Det er sådan, at træneren også kan råbe hallen op.

– For mig betyder lyden faktisk mere, end lys og gulvstreger og alt sådan noget gør. Jeg tænker altid over, hvordan lyden i hallen er, når jeg spiller. Jeg tror, det skyldes, at man, som jeg oplever det, hurtigere får en fornemmelse af, hvordan man rammer bolden, og hvordan ens modstander rammer bolden. Derfor har jeg altid været en sucker for de dér gamle, klassiske rundbuede badmintonhaller. Ikke fordi jeg nødvendigvis har spillet bedre i den haltype. Tværtimod er jeg som spiller bedst i de store lader, hvor lyden er dårlig. Selve fornemmelsen af, hvor man selv spiller i øjeblikket, får man derimod bedst i de buede haller. At de tilsvarende er charmerende, spiller selvfølgelig også en rolle. Det er lidt, som om en del af badmintonkulturen også hænger i de haller.

Kim Astrup Sørensen, TSS
Vinder af FZ FORZA/RSL DM 2018 i herredouble 

– Altså Anders (Skaarup, red.) og jeg kan jo godt lide at spille i de lidt langsomme haller – de store haller som for eksempel hallen til China Open eller VM-hallen i Kina. I haller som dem er lyden ikke så gennemtrængende, og det kan være svært at høre, at man slår til bolden, ligesom det kan være sværere at time sine slag ordentligt. For os betyder det dog, at vi kan bruge banen stort og stå godt i defensiven.

– Selvom det er de store haller, der passer bedst til Anders’ og min konstellation og vores spil, så foretrækker jeg faktisk personligt de gamle kompakte, klassiske badmintonhaller, hvor der lydmæssigt er smæk for skillingen. Det er der for eksempel i Kastrup, som er en gammel klassisk badmintonhal. Værløse er også en rigtig fin hal på det punkt, synes jeg, men hallen i Aarhus AB, som i øvrigt er min gamle hjemmebane, er nok min favorit, når det kommer til lyden.

– Den er lille og kompakt, og der er ikke langt ud til bænkene bag banerne. Det medfører, at der er godt med tryk på både lyden og spillet. Lyden i hallen er meget høj, og det kommer derfor til at føles, som om tingene går væsentligt stærkere. Spillet bliver mere stresset på en måde, og det kan jeg godt lide.

– Ikke desto mindre skal det siges, at jeg overordnet set kan lide alle haltyper. Efter et par træningspas i en given hal tilpasser man sig. Det er blandt andet derfor, at vi altid tager ud til turneringer, nogle dage inden de begynder.

Line Christophersen, Gentofte BK
Vinder af RSL/FZ FORZA UDM ELITE 2018 i U19 damesingle

– Det er svært at pege på én specifik hal alene målt på lyden, synes jeg. Det er som regel ikke det, jeg tænker allermest over, for der er ofte flere ting end lyden, der spiller ind.

– Nu har jeg ikke spillet så meget i de kæmpestore, internationale haller endnu, men for eksempel til Uber Cup oplevede jeg, at det var sværere at høre mine slag, og at det var sværere at time dem. Det skyldtes dog også vinden.

– Omvendt synes jeg, at det kan være lidt irriterende, hvis lyden i hallen er alt for høj og rungende. Er der mange, der spiller på samme tid og mange i hallen i KBK for eksempel, så synes jeg, at lydniveauet bliver meget højt. Men som sagt skal man helst stadig kunne høre, at man slår til bolden.

– Derfor fristes jeg jo til at sige, at GBK-hallen (Gentofte Badmintonklub, red) er den bedste målt på lyden. Men det giver næsten sig selv, fordi jeg er vant til at spille i den og gør det i hverdagen. Men der er også bare et rigtig godt lydniveau i den. Det er relativt let at time sine slag, og så kan man høre, om man rammer bolden rent eller ikke.Kategori: ,