Tre ekstraordinære indsatser blev lørdag hyldet og hædret på Badmintonforum 2019 i form af priserne Årets Træner, Årets Ildsjæl og Årets Klub. De gik til henholdsvis Kasper Ødum, Lene Nørgaard Jensen og Nr. Broby Badmintonklub – Tusind tak til alle, der har deres daglige gang i klubben, lød det blandt andet fra Bjarne Pedersen, som modtog prisen for Nr. Broby Badmintonklub.

 

En driftig badmintontræner, en ihærdig ildsjæl og en medlemsstærk badmintonklub blev lørdag eftermiddag en applaus og ikke mindst en pris rigere, da klokken ringede kåringstid på Badmintonforum 2019.

Her stod klapsalverne i kø fra de mange deltagere til hyldest for blandt andre Lene Nørgaard Jensen fra Randers BK, som nu kan kalde sig Årets Ildsjæl.

Det kan hun blandt andet i kraft af, at hun med overblik, flittighed, respekt og handlekraft har påtaget sig et kæmpe ansvar i forbindelse med fusionen af ungdomsafdelingerne i RBK, VFB og RRB.

Det ansvar har Lene Nørgaard Jensen tilmed mægtet at forvalte med stor respekt og empati for hver af de tre klubbers kulturer og fortid – og dertil kommer i øvrigt, at Lene Nørgaard Jensen til hver en tid er at finde på pletten, når der skal organiseres og afvikles ungdomsturneringer i klubben.

Den aktive, kronjyske ildsjæl var desværre ikke til stede selv for at modtage prisen, men i stedet bringer en repræsentant for klubben prisen hjem.

Klik her for at læse om Badminton Danmarks Talentpris

Også i kåringen af Årets Træner blev der lagt vægt på det store engagement, som årets pristager Kasper Ødum lægger i trænergerningen i Frem-Hellebæk BK.

Ikke alene står han for at træne alle ungdomsholdene, han er også tovholder på sociale interne og eksterne arrangementer, og så sidder han i bestyrelsen, sponsorudvalget og er tilmed også kontaktperson til banelejere.

Kasper Ødum kunne desværre ikke selv være til stede på årets Badmintonforum og modtage prisen.

Til gengæld havde den prisvindende træner sendt en hjertelig videohilsen, som blev spillet for deltagerne:

– Jeg er desværre ikke selv til stede, da jeg er i Geneve med Frem Hellebæk på klubtur. Jeg vil gerne sige tak til Frem Hellebæk, hvor jeg på det sidste har udviklet mig som træner. Hos dem er jeg gået fra spiller til træner, og de har stor del i min udvikling, så tusind tak til Frem, lød det fra Kasper Ødum.

Læs mere om prisen Årets Ungdomsklub her

Nr. Broby Badmintonklub har haft en markant og vedvarende medlemstilgang de seneste år. Tilmed eksisterer der i klubben en sund vægtning af det sociale over for det sportslige, og så er der ikke mindst plads til alle.

Det er blot nogle af årsagerne til, at Nr. Broby Badmintonklub lørdag eftermiddag blev kåret som Årets Klub på Badmintonforum 2019 i DGI-Huset i Vejle.

I alt kandiderede syv driftige klubber til prisen som Årets Klub, men det endte altså med at blive den traditionsrige, fynske klub, som løb med hæderen og titlen.

Foruden fortsat at øge medlemstallet og styrke klubkulturen, er Nr. Broby Badmintonklub kendt for dens mange forskellige arrangementer og tiltag, der er målrettet spillere i alle aldersgrupper og på ethvert niveau, såsom Broby Bad Camp, Sjov og Badminton, MiniTon, SkoleBadminton og Motionist Træningsaften.

På vegne af hele Nr. Broby Badmintonklub var det Bjarne Pedersen og Jimmy Kock, der modtog prisen Årets Klub, og ikke overraskende var det med stor glæde:

– Det er uvirkeligt, at vi står her med prisen, men det helt fantastisk at blive komplimenteret for det arbejde, vi alle laver hjemme i klubben. Der skal lyde et stort tak til alle vores trænere, hjælpetrænere, frivillige, spillere, der yder en indsats på og udenfor banen. Alle der har deres gang i klubben har en ære i den her pris – tusind tak til alle jer, lød det fra Bjarne Pedersen, medlem af bestyrelsen i Nr. Broby Badmintonklub.

 

DGI Badminton og Badminton Danmark ønsker stort tillykke til alle prismodtagere!

Kriterier for at vælge ”Årets Ildsjæl”
• Er et naturligt samlingspunkt, der gør en forskel for den enkelte og fællesskabet
• Tager og uddelegerer ansvar
• Bidrager til mere og bedre badminton i lokalområdet
• Repræsenterer badmintons værdier (oplevelse, glæde, udvikling og fællesskab)

Kriterier for at vælge ”Årets Badmintontræner”
• Er entusiastisk og fungerer som naturligt samlingspunkt
• Repræsenterer badmintons værdier (oplevelse, glæde, udvikling og fællesskab)
• Bidrager til et stærkt træningsmiljø der udvikler hele spillertruppen sportsligt, menneskeligt og socialt
• Er bevidst om egen, andres og klubbens udvikling
• Har blik for helheden i klubben (forældre, frivillige, andre afdelinger)

Kriterier for at vælge ”Årets Klub”
• Repræsenterer badmintons værdier (oplevelse, glæde, udvikling og fællesskab)
• Oplever stor medlemsvækst
• Udvikler sig ved fx at have tilbud for nye målgrupper, bedre tilbud til medlemmer, uddannelse af trænere/ledere, rekruttering af medlemmer og frivillige
• Har synlige og aktive ledere og frivillige
• Er synlig i lokalområdet gennem markedsføring og aktiviteter
• Værner om klubbens position i lokalområdet

Årets prismodtagere:
Årets Klub: Nr. Broby Badmintonklub
Årets Træner: Kasper Ødum, Frem-Hellebæk BK
Årets Ildsjæl: Lene Nørgaard Jensen, Randers BK