Inspiration - Artikelbillede - sko - bold - fjerbold - udvikling
Emil Lyders, Badminton Danmark

Badminton Danmark støtter nyt forskningsprojekt

July 8, 2019 15:23 Skrevet af

Nyt forskningsprojekt vil i fremtiden gøre forebyggelsen og behandlingen af sene-skader nemmere. Projektet bliver bakket op af Badminton Danmark.

 

Det er med glæde, at vi i Badminton Danmark kan offentliggøre, at vi bakker op forskningsprojektet ‘Identifikation af tidlig sene-overbelastningsskader hos eliteatleter i Team Danmark’, som foretages af professor i Idrætsmedicin, Michael Kjær, Team Danmark overlæge Christoffer Brushøj, Professor, Idrætsfysioterapeut Peter Magnusson samt Seniorforsker, Idrætsfysioterapeut Christian Couppé, Institut for Idrætsmedicin.

Forskningsprojektet som er støttet af Team Danmark, sigter efter at kortlægge den tidlige fase af sene-overbelastningsskader som mange elite-sportsudøvere pådrager sig.

Målet er at opnå viden om processerne før og efter denne vanskelige type sportsskade, som netop for mange atleter ender op med at blive kronisk og reducere deres præstation i lang tid for til sidst at stoppe deres karriere.

Projektet kan i fremtiden forhåbentligt være med til at forbygge sportsrelaterede sene-overbelastningsskader, samt at gøre vejen tilbage til eksempelvis badmintonhallerne nemmere for de atleter, som bliver ramt af skader.

– Forskningsprojektet kommer ved hjælp af nogle af de mest avancerede skannings- og undersøgelsesmetoder et væsentligt skridt nærmere hvilke ”tidlige advarselstegn” som findes. Fremover kan vi derfor give anvisninger om, hvordan man som atlet undgår at skaden blive kronisk, siger seniorforsker, idrætsfysioterapeut Christian Couppé og Team Danmark læge Christoffer Brushøj.

– Vi kommer jo desværre ikke udenom, at atleter fra tid til anden bliver ramt af skader, så for os er det vigtigt, at vi kan tilbyde den bedste behandling både nu og i fremtiden. Derfor følger vi altid spændt med, når lægevidenskaben sætter sig for at finde på nye måde at forhindre, forebygge eller behandle skader, siger Jens Meibom, sportschef hos Badminton Danmark.

 

Kontaktpersoner:
Christian Couppé, Seniorforsker (projektansvarlig), Idrætsfysioterapeut, M.Sc., PhD:60660825, christian.couppe@regionh.dk
Jens Meibom, sportschef, Badminton Danmark: 40272326, jeme@badminton.dk



Tags: , , , ,
Kategori: , ,