Artikelbillede - Fjerbolde - VICTOR - RSL - photoshoot - Emil Lyders
Emil Lyders, Badminton Danmark

Badmintonklub bevarer høj kvalitet for spillerne med salg af skrabelodder

July 8, 2019 15:41 Skrevet af

I Holbæk Badmintonklub har ungdomsafdelingen været ude og sælge skrabelodder for Diabetesforeningen. Pengene, som klubben tjente, gør det muligt at bevare en høj kvalitet for spillerne i klubben.

Nye bolde, gode trænere og sociale arrangementer er muligt for Holbæk Badminton. Det er det blandt andet, fordi de var ude at sælge skrabelodder for Diabetesforeningen i foråret og tjente 7.000 kroner til klubben. Ungdomsafdelingen solgte 500 skrabelodder, og det skabte ikke kun positive resultater i regnskabet, men også blandt klubbens spillere, fortæller Peter Jørgensen, sponsoransvarlig i klubben.

– Jeg synes, det er en god måde at få mange til at hjælpe lidt. Det er ofte de få, som skal arbejde meget, og her er det omvendt, siger Peter Jørgensen. Han mener også, at det skaber ejerskab hos klubbens spillere, at de er med til at sælge lodder og tjene penge til klubben.
Udover at samle ind til nyt udstyr og sociale arrangementer har Badmintonklubben samlet 8.000 kroner ind til diabetessagen. En god sag, som har været med til, at valget faldt på netop Diabetesforeningen.

– Vi synes, at Diabetesforeningen er et godt navn og en god sag. Vi har fået positive tilbagemeldinger, og det har været nemt at få solgt lodderne. Diabetes er noget, som folk kan forholde sig til, fortæller Peter Jørgensen.

 

Dobbelt formål
Diabetesforeningen åbner nu for tilmeldingen til sit efterårs-skrabelodssalg, hvor sportsklubber, skoler og foreninger tjener penge for hvert lod, de sælger. Hver gang man sælger et skrabelod til 30 kroner, tjener man minimum 11 kroner. Beløbet kan dog øges til 14 kroner per solgt lod, hvis man bestiller minimum 200 lodder og samtidig får solgt alle de bestilte lodder.

– Skrabelotteriet har et dobbelt formål, det handler både om at indsamle penge til børn med diabetes, men det er også en god måde at udbrede viden om sygdommen. Vi håber, at de foreninger, klasser og sportsklubber, der sælger lodder, benytter muligheden til at lære noget om diabetes. Vi bruger overskuddet til børne- og familiekurser, forskning i diabetes, rådgivning samt forebyggelse og oplysning, siger Søren Biune, der er chef for marketing og fundraising i Diabetesforeningen.

Hver dag får ét barn i Danmark type 1-diabetes. Sygdommen rammer tilfældigt og kan hverken helbredes eller forebygges. Med type 1-diabetes mister kroppen evnen til at producere det livsnødvendige hormon insulin. Sygdommen vender op og ned på tilværelsen – ikke kun for det barn eller det unge menneske, der bliver ramt, men for hele familien.

 

Bil og drømmerejse på højkant
I efterårets skrabelotteri, som løber fra den 3. september til og med 21. december, er der mere end 10.400 gevinster. Heriblandt to Citroen C3 Iconic inklusive levering og metallak til en værdi af 145.490 kr. samt to rejsegavekort fra Apollo til en værdi af 50.000 kr. (Sambla)

Du melder dig til på hjemmesiden www.diabetes.dk/lotteri eller ved at kontakte Diabetesforeningen på tlf. 63 12 90 17 eller e-mail: skrabelotteri@diabetes.dk

 

Fakta om type 1-diabetes

  • Hver dag rammes et barn i Danmark af type 1-diabetes.
  • Fra år 2000 til 2016 er det samlede antal børn og unge (0-19 år) med type 1-diabetes vokset fra omkring 1.675 til 3.150.
  • I alt lever mere end 25.000 danskere med type 1-diabetes og tallet er stigende.
  • Type 1-diabetes rammer tilfældigt, er uhelbredelig og kan ikke forebygges.
  • Type 1-diabetes er kronisk og kræver behandling med insulin resten af livet.

 

Se flere tal om diabetes her

 

For yderligere information kontakt journalist i Diabetesforeningen Jacob Gyldenløve Aaen: Mail jga@diabetes.dk – Telefon: 63 12 90 54



Tags: , , ,
Kategori: , ,