Artikelbillede - Badmintonforum - Boost trivsel - Foredrag - fordrag
Jade Wittenkamp, Badminton Danmark

Boost trivslen: Vejen til at fastholde medlemmer i badmintonklubberne

July 8, 2019 15:42 Skrevet af

Badmintonklubberne i Danmark skal være mere end blot et sted for sporten. De skal også være et sted for god trivsel og hygge. Derfor var Helle Bjerregaard Heide, inklusionskonsulent for DGI Sydøstjylland, klar til at give klubberne et par råd med på vejen til Badmintonforum i maj.

 

Et større antal repræsentanter for dansk badmintons foreninger sad med spidsede ører, da Helle Bjerregaard Heide fortalte om at booste trivslen i foreningerne. Der var nemlig bred enighed blandt de fremmødte om, at de danske badmintonklubber kan gøre mere for at booste trivslen.

Helle Bjerregaard Heide havde derfor nogle råd til klubberne, for som forening kan man være med til at sætte rammer for god trivsel. Hun foreslog for eksempel at lave gode velkomst- og farvel-ritualer, hvilket er vigtigt for de yngste medlemmer især.

Et andet forslag var at tage en snak med trænerne om psykisk sårbarhed, udvikling af selvbilleder og ros. Man kan også overveje at bringe børnene i spil og eksempelvis lave en buddy-ordning, hvor de holder øje med hinandens humør og udstråling.

Helt overordnet foreslog Helle Bjerregaard Heide, at man i klubben tager stilling til trivsel:

  • Snak med bestyrelsen: Er det noget, I er villige til at putte officielt på dagsordenen?
  • Tid og økonomi: Hvad vil I investere i forhold til at sætte trivsel på dagsordenen?
  • Kontakt: Find eventuelt din lokale inklusionskonsulent og få hjælp til bedre trivsel

Du kan læse mere om at booste trivsel i din forening lige her

Og det er vigtigt at fokusere på trivsel. Ifølge DGI har hvert sjette barn i 3.-6. klasse oplevet mobning og holden udenfor i foreningerne, til selve træningen. Hvis klubberne derfor er bedre til at øge trivslen, kan det være med til at fastholde medlemmer i både voksen- og børnehøjde.

Samtidig er det ikke noget, der er med på landets træneruddannelser. Her er taktik, læring og øvelser på dagsordenen, men trivsel har mindst ligeså meget betydning for forældre, medlemmer og klubberne i det hele taget.Tags: , , , , ,
Kategori: , ,