Anders Antonsen - DIF - European Games 2019 - Guld - Minsk
Lars Møller, DIF

Guldregn over Blichfeldt og Antonsen ved European Games

July 8, 2019 15:51 Skrevet af

Anders Antonsen og Mia Blichfeldt sikrede Danmark to guldmedaljer ved European Games, da de begge vandt deres finaler over henholdsvis franske Brice Leverdez og britiske Kirsty Gilmour.

 

Ligesom ved European Games i 2015 havde vi igen danske badmintonspillere på den øverste skammel. Denne gang var det i herre- og damesingle, som blev vundet af Anders Antonsen og Mia Blichfeldt på flot vis.

– Jeg er virkelig glad for og stolt af Anders’ (Antonsen, red.) måde at spille tredje sæt på i dag, mens Mia (Blichfeldt, red.) spiller en rigtig, rigtig god kamp, som er meget disciplineret, lyder det fra cheflandstræner Kenneth Jonassen.

Mia Blichfeldt lukkede badmintonballet ved European Games, da hun spillede finale mod britiske Kirsty Gilmour. Allerede fra start viste Blichfeldt, at hun gav alt, for hun kastede sig og kæmpede for hvert point. Og det gav pote i første sæt, som hun tog 21-16.

– Mia kæmper godt og får fat i meget i defensiven. Hun er skærpet i de første fem-seks slag i duellerne i forhold til Kirsty (Gilmour, red.), og hun frustrerer Kirsty, forklarer Kenneth Jonassen.

Også i andet sæt kom Blichfeldt godt fra start. Hun kørte briten rundt og tvang Gilmour til at lave fejl. Hen mod sættets afslutning begyndte de danske nerver imidlertid at sætte ind, og det gav briten et par point på kontoen. Ikke desto mindre kunne Blichfeldt juble, da hun vandt andet sæt og guldet med 21-17.

– Det er en velfortjent sejr, og Mia var den bedste af de to på banen i dag, som havde lidt flere strenge at spille på. Hun var lidt nervøs til sidst, men det ville være mærkeligt andet, når hun skal afgøre for en så vigtig titel, siger Kenneth Jonassen oven på kampen.

Som bare den anden dansker ved European Games 2019 vandt Antonsen guld til Danmark, da han spillede lidt af en maratonkamp mod franske Brice Leverdez. Franskmanden lagde ud med offensivt spil og høj risiko, men Antonsen dæmmede op for det og vandt første 21-19.

Den hurtige franskmand kom så ellers ud af starthullerne og trykkede på speederen i andet. Med lidt for mange fejl fra danskerens side tabte han sættet 14-21. I tredje sæt rundede kampen en time, og det var tydeligt, at Antonsen havde udholdenheden på sin side. Sættet, kampen og guldet blev derfor vundet med 21-10 til sidst.

– Brice (Leverdez, red.) spiller godt i dag, og han har tur i den, mens Anders (Antonsen, red.) ikke har sin bedste dag fra start af. I tredje sæt stepper Anders op og spiller næsten perfekt. Samtidig bærer hans angreb præg af bedre bevægelse. Og så bliver Brice træt, hvilket Anders ser muligheder i, lød det fra cheflandstræneren.

 

Stort tillykke til de to danskere med guldet og en flot turnering!Tags: , , , ,
Kategori: , ,