Singapore Open 2019 - Viktor Axelsen
Badmintonphoto

Viktor Axelsen misser VM grundet rygskade

July 31, 2019 11:07 Skrevet af

Verdensmesteren i herresingle anno 2017, Viktor Axelsen, melder afbud til det forestående VM i Schweiz på grund af en rygskade. – Jeg er rigtig ked af det og ærgerlig over situationen, siger Viktor Axelsen.

 

Badmintonfans fra hele verden får desværre ikke en af sportens største navne at se i St. Jakobshalle, når verdensmesterskabet skal afgøres den 19.-25. august. Det står klart, da Viktor Axelsen bliver nødt til at melde afbud til VM grundet en rygskade.

– Jeg er rigtig ked af det og ærgerlig over situationen. VM er den største begivenhed i år, og jeg havde selvfølgelig glædet mig til at spille. Jeg har gjort alt, hvad jeg kunne for at blive klar til VM, men jeg må også være realistisk og lytte til min krop og til lægernes rådgivning, siger Viktor Axelsen.

25-årige Axelsen har haft en hård sommer med allergi, der holdt ham ude af European Games i juni, og rygskaden, som også gjorde det umuligt for ham at deltage i Indonesia og Japan Open her i juli.

Hos Badminton Danmark er der også ærgrelse over, at Viktor Axelsen ikke er i stand til at deltage ved VM, men én ting vægter højere end sportslig succes, og det er selvfølgelig atleternes helbred.

– Viktor (Axelsen, red.) er en af verdens absolut bedste badmintonspillere og var den største medaljekandidat for Danmark til det kommende VM. Derfor er det selvfølgelig meget ærgerligt for både ham og Danmark, at han ikke kommer på banen til VM. Viktor og Team Danmarks medicinske stab har kæmpet for, at han kunne blive klar siden skaden hændte. Det er gået fremad, men hans rygskade er stadig ikke helet nok til, at det ville være forsvarligt for ham at stille op til VM. Og vi tager ingen chancer med atleternes helbred uanset, hvor stort et mesterskab det handler om, siger Badminton Danmarks elite- og sportschef Jens Meibom.

Viktor Axelsens rygskade er en diskusprotrusion i lænden, som er et forstadie til en discusprolaps, der giver smerter i ryg og ben.

I herresinglekategorien har Badminton Danmarks sportslige ledelse udtaget Anders Antonsen og Jan Ø. Jørgensen til VM. I går trak tyske Alexander Roovers sig, hvilket giver mulighed for at udtage Hans-Kristian Solberg Vittinghus, som indtil nu har været på reservelisten. Badminton Danmark og Vittinghus har valgt at takke ja til muligheden, og dermed mangler der kun formaliteter, før han indgår i programmet.

Lodtrækningen til VM i Basel, Schweiz, foretages på mandag klokken 9.00 dansk tid i BWF’s hovedkontor i Kuala Lumpur, Malaysia.Tags: , , ,
Kategori: , , , ,