I den forgange uge løb VM for senior+ af stablen i Katowice, Polen, og her lykkedes det intet færre end fem konstellationer med danskere iblandt at hente guld med hjem. Desuden bød mesterskaberne på adskillige danske sølv- og bronzemedaljer.

 

Ikke alene den bedste, men også den næstbedste herredouble i verden i aldersgruppen 35+ er dansk. Det står klart, efter verdensmesterskaberne for senior+ blev afgjort i weekenden.

Her stod Tommy Sørensen/Jesper Thomsen over for landsfællerne Niels Christian Blittrup/Casper Lund i en ren dansk finale, som endte i førstnævnte makkerpars favør.

For Tommy Sørensens vedkommende blev det dog ikke kun i herredouble, men også i mixeddouble at mesterskaberne kastede guld af sig – her i konstellation med Lisbeth Haagensen.

Læs også: Efter VM for døve: Døv dansk dommer drømmer stort

Også i de højere aldersgrupper spædede Danmark til med flere guldvindere. Således hentede tidligere verdensmester i herredouble (anno 1983 i konstellation med Steen Fladberg, red.) Jesper Helledie sig (atter) en guldmedalje.

Det skete i konstellation med hans skotske makker Dan Travers oven på en finalekamp, der stod mod et andet dansk par; Per Juul/Birger Steenberg.

Læs også: U17- og U19-Elitelejren udvikler talenter og skaber et godt samarbejde

Ved årets mesterskaber var det tilsyneladende især i herredoublekategorien, at de danske VM-deltagere stod stærkt. I al fald var det også i herredouble i aldersgruppen 65+, at danske Jeppe Skov Jepsen/Per Mikkelsen scorede en guldmedalje oven på tre sæt mod deres thailandske finalemodstandere.

Du kan få overblik over alle vindere og medaljetagere ved World Senior Badminton Championships her.

Vi ønsker alle de medaljevindende danskere stort tillykke!