14 spillere skal repræsentere Danmark ved Ungdomsverdensmesterskaberne i Kazan, hvoraf tre af dem er U17-spillere. – Jeg glæder mig til at se dem spille, og jeg håber, at vi møder nogle af de bedste asiatiske spillere undervejs, siger U19-landstræner Jesper Hovgaard.

 

Den 30. september til 13. oktober spilles UVM i russiske Kazan, der også er blevet brugt som værtsby til EM for hold i seniorregi i 2016 og 2018 samt EM for individuelle i 2014.

Her trækker 14 af Danmarks største badmintontalenter i den rød-hvide trøje i henholdsvis holdturneringen og den individuelle turnering. Ens for begge turneringer er, at der i år ikke er forventninger om at vinde medaljer, men at se de unge spillere teste sig af mod verdens bedste ungdomsspillere.

– Overordnet har vi ikke nogen forventninger til, at vi kan vinde medaljer til dette UVM. Vi har udtaget nogle unge spillere, som skal samle erfaring mod de bedste i verden, så vi får et indtryk af, hvor spillerne er henne i deres udvikling. Vi har nogle spændende spillere med, som jeg glæder mig til at give chancen og til at se spille. Forhåbentlig løber vi ind i mange af de bedste asiatiske spillere, så vi får mulighed for at måle os mod dem, siger U19-landstræner Jesper Hovgaard.

Klik her og se de 14 spillere, der skal repræsentere Danmark ved UVM 2019

Seedning og lodtrækning til begge turneringer er endnu ikke foretaget, og derfor er det svært at vide præcis, hvilken modstand Danmark får. Men igen er U19-landstræneren mere interesseret i kompetent modstand end at komme langt i turneringen med en gunstig lodtrækning.

– Vi skal bruge både holdturneringen og den individuelle turnering til at få erfaring og møde god modstand, da det hjælper på spillernes udvikling. Dem som har været med før, kan vi se hvor meget har rykket sig, og dem der er med for første gang, får vi set på den største scene. Derfor er det vigtigt, at vi møder god modstand fremfor, at vi kommer langt i turneringerne på baggrund af en fordelagtig lodtrækning, selvom det selvfølgelig altid er rart at komme langt. Men i dette tilfælde vil vi hellere kvalitet fremfor kvantitet, siger Jesper Hovgaard.

Læs også: U17- og U19-Elitelejren udvikler talenter og skaber et godt samarbejde

Kvalitetsmodstand skal være med til at udvikle og gavne de unge danske spillere i deres videre udvikling. Her har Badminton Danmark gjort et stort stykke arbejde i at få spillernes badmintonudvikling og hverdag med skole til at gå op i en højere enhed.

Specielt i forhold til udtagelsen af de tre U17-spillere – Mads Juel Møller, William Kryger Boe og Christoffer Vittoriani – siger talentudviklingschef, Bo Ømosegaard.

– Vi har udtaget dem fordi vi synes, at de har et stort potentiale, og det vil være godt for deres udvikling at komme til UVM. Men vi har kun gjort det efter en grundig drøftelse med spillernes forældre og trænere, og efter vi har sikret os, at det hænger sammen med deres skolegang. Spillerne har således lavet en aftale med deres skole om supplerende undervisning og eventuel flytning af eksaminer. Og både spillerne selv, deres trænere og deres forældre har vurderet, at det godt kan lade sig gøre at tage til UVM, uden det kommer til at gå udover deres skolegang, siger Bo Ømosegaard og fortsætter.

– Lige som de sidste par år, vil der også blive indlagt tvungen lektielæsning på turen til UVM, så de unge talenter ikke vender hjem og er meget bagud i deres skole.

Klik her og læs mere om Badminton Danmarks ungdomslandshold

De udtagede spillere er:
Magnus Johannesen, Aalborg Triton
Mads Juel Møller, Højbjerg
Christopher Vittoriani, Skovshoved
Mads Vestergaard, Højbjerg
Rasmus Espersen, Solrød
Marcus Rindshøj, Lyngby
William Kryger Boe, Odense
Amalie Schulz, Højbjerg
Frederikke Lund, Solrød
Sophia Grundtvig, Skovshoved
Christine Busch, KMB2010
Natasja Anthonisen, Højbjerg
Clara Graversen, Højbjerg
Amalie Kudsk, Solrød

Trænere og ledere på turen er U19-landstræner Jesper Hovgaard, assisterende træner Lennart Engler og fysioterapeut Kaare Mejding.