Allan Høgholm - Badminton Danmark - Logo - artikelbillede - Denmark Open 2017 - Badminton Danmark - BD - Logo - Lys
Allan Høgholm

Badminton Danmark laver ny VM-målsætning

August 15, 2019 12:00 Skrevet af

Siden Badminton Danmark og Team Danmark opstillede VM-målsætningen 2019 tilbage i sensommeren sidste år, har der været en række uforudsete hændelser i form af bl.a. karrierestop, makkerrokader og skader, som har påvirket mulighederne for medaljer. Derfor ændrer de to organisationer nu VM-målsætningen.

 

En medalje er målet, og én top otte-placering er acceptabelt.

Sådan lyder den nye resultatmålsætning for Danmark ved VM 2019, der starter på mandag i Basel, Schweiz.

Med andre ord nedjusterer Badminton Danmark og Team Danmark nu den først vedtagne VM-målsætning, som lød på to medaljepoint samt et acceptabelt resultat på én medalje og to top-8 placeringer.

Ændringen i målsætningen sker på baggrund af en række – i VM-øjemed – uforudsigelige hændelser i spillertruppen. Det forklarer Badminton Danmarks sportschef, Jens Meibom.

– Siden vi i samarbejde med Team Danmark opstillede VM målsætningen i september sidste år, er der sket en del markante ændringer i spillertruppen. Der er blevet dannet nye herredoublekonstellationer, der ikke kan deltage i VM, Christinna Pedersen stoppede karrieren i foråret, og senest har Viktor Axelsen måttet trække sig fra VM på grund af sin rygskade. Alle er det hændelser, som påvirker vores resultatpotentiale til dette VM negativt, siger Jens Meibom og fortsætter:

– Det er en ekstraordinær beslutning, som vi naturligvis helst havde været foruden. Ikke desto mindre har vi også måttet være realistiske omkring vores situation og dermed også målsætningen, siger Jens Meibom.

Danmark har ikke nogen spillere, som er seedet til at nå en semifinale. Alligevel er en medalje det øverste mål, mens en kvartfinale er det acceptable mål.

– Vi har valgt stadig at have en meget ambitiøs målsætning, som kræver, at nogle spillere overrasker positivt. Det bliver svært, men er ikke umuligt, og vi drager stadig til VM med ambitionen om at tage en medalje med hjem til Danmark, siger Jens Meibom.

VM 2019 begynder på mandag og spilles frem til og med søndag i næste uge. Danmark stiller med ni konstellationer:

Herresingle:

Anders Antonsen (5)

Hans-Kristian Solberg Vittinghus

Jan Ø. Jørgensen

Damesingle:

Mia Blichfeldt (12)

Line Kjærsfeldt (15)

Herredouble:

Kim Astrup/Anders Skaarup (8)

Damedouble:

Maiken Fruergaard/Sara Thygesen (16)

Amalie Magelund/Freja Ravn

Mixeddouble:

Niclas Nøhr/Sara ThygesenKategori: , , ,