Mia Blichfeldt - Artikelbillede - Glæde - Udvikling
Badmintonphoto

Blichfeldt og Antonsen leverer i Blockbuster-gysere

August 22, 2019 23:32 Skrevet af

Mia Blichfeldt og Anders Antonsen fik de danske fans op at ringe i St. Jakobshalle såvel som hjemme foran TV-skærmene, da de vandt gysere, som Alfred Hitchcock dårlig kunne have skrevet bedre. Læs flere reaktioner samt cheflandstræner Kenneth Jonassens analyse af de danske kampe her i artiklen.

 

De to unge danske singler Mia Blichfeldt og Anders Antonsen er klar til kvartfinalerne her ved VM i Basel. Endda deres første af slagsen i karrieren.

De flotte præstationer kom efter vaske ægte gysere, som Hollywood måske kan være interesseret i at købe rettighederne til.

For Mia Blichfeldt stod med halvdelen af ketcheren ude af VM, da 8. seedede Saina Nehwal havde to matchbolde i andet sæt. Et sæt der inkluderede klare dommerfejl, temperament på begge sider og badminton i verdensklasse.- Det var en vanvittig afslutning på sættet. Dommerfejl, som går hver vej, men jeg er da glad for, at de blev fordelt lige. Tredje sæt leverer Mia en forrygende fight. Hun henter nogle vanvittige bolde ved 8-7, og så ligner det, at Saina (Nehwal, red.) begynder at tvivle på sig selv. Men sejren skyldes Mias fremragende fighterevne, og hendes samarbejde med Kim (Nielsen, assisterende landstræner, red.) for han formår at få hende tilbage på sporet rent mentalt, siger Kenneth Jonassen.

Mia Blichfeldt endte med at sikre sig andet sæt 27-25, og med en sejr på 21-12 i tredje, kunne hun se bort fra 15-21-nederlaget i første sæt og i stedet forberede sig til kvartfinalen mod kinesiske Chen Yufei (4).

 

Der er også kinesisk kvartfinalemodstand til Anders Antonsen (5). Han møder Chen Long (3) i morgen, fredag, og det efter en kamp, som blev lidt mere spændende end traileren afslørede.

For i første sæt kørte det derudad for Antonsen, som var foran 13-1. Alligevel kom japanske Kanta Tsuneyama tilbage og endte med sætbold ved 19-20. Heldigvis kom hawkeye-systemet danskeren til hjælp og det endte med en 22-20-sejr. I andet sæt fulgte de to herresingler ad, og sæt med danske briller blev det heldigvis Aarhus-drengen, der brølede højest i gyseren og vandt 21-18.

– Jeg tror, at Anders vil være enig med, at jeg siger, at han nok skulle have haft et spark i røven. Det siger jeg med et smil på læben, selvfølgelig. Men han går ned på alle parametre efter at have lagt godt ud. Når det så er sagt, er det sådan en kamp, man plejer at tabe, og Anders finder en måde at vinde på alligevel. Det skal han have stor ros for, siger Kenneth Jonassen.

Klik her for at høre vinderinterviewet med Anders Antonsen

Damedoublen med Sara Thygesen/Maiken Fruergaard var også tæt på at levere endnu en dansk overraskelse. Gennem hele kampen mod de førsteseedede og forsvarende verdensmestre Matsumoto/Nagahara udfordrede og matchede danskerne favoritterne. Desværre blev det til to gange 19 for danskerne, så kampen endte 19-21, 19-21.

– De spiller deres bedste kamp siden Saras skade. Klart den bedste kamp, den mest disciplinerede, med den bedste defensiv og servesituation, så det var rigtig, rigtig godt. Men omvendt er det også på sådan en dag her, hvor vi skal kunne gå hele vejen og tage sejren fra japanerne, der så nervøse ud. Det ville have været rart at have nappet det ene sæt i hvert fald, men det lærer vi af, og det er det, som skal til, så vi kan tage det næste skridt, siger Kenneth Jonassen.

Klik her og se flere detaljer fra torsdagens kampe ved VM 2019

Desværre blev det ikke til sejr i dagens første danske kampe. Kim Astrup/Anders Skaarup tabte knebent til Liao/Su med 19-21, 21-12, 17-21, før Jan Ø. Jørgensen blev besejret af sin Japan Open-bøddel Jonathan Christie med 12-21, 16-21.

– Jeg ser herredoublekampen fra to sider. På den ene side føler jeg, at vi godt kunne have vundet kampen, for vi har mulighederne i det første sæt. På den anden side var jeg glad for at se, at processen, som Kim er inde i, går fremad. Det var positivt, og det tegner godt for, at de kan komme maksimalt tilbage, siger Kenneth Jonassen, og fortsætter.

– Desværre leverer Jan (Ø. Jørgensen, red.) ikke sin bedste kamp. Han laver desværre for mange uprovokerede fejl i servesituationen på anden- og tredjebolden, og det udnytter Jonathan Christie til fulde. Men Jan viste i sin kamp mod Tommy Sugiarto i tirsdags, at han er på rette vej, siger Kenneth Jonassen.

Klik her for at høre, hvad Kim Astrup/Anders Skaarup havde at sige om deres ottendedelsfinalenederlag

Du kan også klikke her og høre Jan Ø. Jørgensens analyse af sit nederlag til Jonathan Christie

Morgendagens kvartfinaleprogram begynder klokken 11.00, og TV 2 SPORT sender som vanligt fra start til slut fra VM 2019.

De danske kampe er placeret således, at Mia Blichfeldt spiller kamp nummer seks, som forventes at begynde klokken 17.00.

Anders Antonsens kvartfinale mod Chen Long er den sidste på Bane 2, og den forventes at gå i gang omkring 20.30.

Klik her for at se hele kvartfinaleprogrammetTags: , , , , , , , ,
Kategori: , , , ,