Anders Antonsen - VM 2019 - artikelbillede
Badmintonphoto

Antonsen taber klart VM-finalen: – Der var udsolgt på alle parametre

august 25, 2019 16:51 Skrevet af

Anders Antonsen måtte se sig slået med 9-21, 3-21 til Kento Momota i VM-finalen. – Der var udsolgt på alle parametre, sagde cheflandstræner Kenneth Jonassen efter kampen.

 

VM-finalen blev ikke som ønsket for Danmark og Anders Antonsen, da japanske Kento Momota vandt 21-9, 21-3.

De 223 minutter på banen inden dagens finale havde sat sine spor på danskeren, som både mentalt og fysisk ikke havde mere at skyde med.

– Der var udsolgt på alle parametre. Anders og jeg selv havde håbet på, at adrenalinen havde givet et større energiboost til at kunne løfte hans spil og hans bevægelighed, men jeg tror, at vi indser ret hurtigt, at det er en kamp mod overmagten. Det er absolut ikke fordi, at Anders ikke prøver, men han bliver nødt til at satse, og det giver uprovokerede fejl, og så bliver niveauforskellen for høj, siger Kenneth Jonassen.

Den danske VM-finalist troede på muligheden for sejr i begyndelsen af kampen, men det blev også hurtigt klart for ham, at der var lang vej til VM-guldet.

– Jeg var flad. Fuldstændig flad. Jeg startede fint nok, og jeg tænkte, at der måske var en chance. Men så kommer han i gang og spiller med god kvalitet, og så døde jeg fuldstændig. Jeg var mildest talt helt død inde på banen, siger Anders Antonsen efter kampen.

Han håber, at han hurtigt kan komme til at glæde sig over sin sølvmedalje.

– Det er blandede følelser lige nu, fordi kampen er så tæt på, og jeg er super træt af måden, det skulle slutte på, men jeg havde et mål om en bronzemedalje, og jeg kan tage en sølvmedalje med hjem, og det er jeg super stolt over, og når det hele kommer lidt på afstand, tror jeg på, at jeg har det bedre, siger Antonsen.

Kenneth Jonassen mener også, at 22-årige Antonsen kan være glad for sine præstationer under dette verdensmesterskab.

– Anders har haft et fantastisk VM. Han spiller en verdensklassekamp i kvartfinalen mod Chen Long, og man kan sige, at han for første gang til et mesterskab som VM, der ligger over nogle af de andre turneringer, viser, at han kan være med på allerhøjeste niveau. Han har taget et rigtig flot skridt i sin udvikling. mad, Kenneth Jonassen.

Anders Antonsen ønsker også at sende en stor tak til alle dem, der har støttet ham undervejs i mesterskabet.

– Tusind tak for en sindssyg fed opbakning til alle de danskere der tog herned og støttede mig, til alle dem der så med hjemmefra og til alle dem, der har skrevet på Facebook og Instagram. Det har betydet rigtig meget, og det har været en god reminder om, at jeg skulle give alt, jeg havde i kampene, siger VM-sølvmedaljevinderen.

Inden dagens VM-finale havde Anders Antonsen været 22 minutter mere på banen i løbet af mesterskabet end Kento Momota – også selvom Anders Antonsen ikke spillede i første runde, da Kevin Cordon trak sig. I alt havde Antonsen spillet 223 minutter i sine fire kampe op til finalen, mens Momota havde spillet 201 minutter i fem.

Begge spillere var nået frem til VM-finalen ved at vinde alle deres VM-kampe i to sæt.

Anders Antonsen er den syvende danske herresingle, der står i en VM-finale. Tidligere har Flemming Delfs (Guld, 1977), Svend Pri (Sølv, 1977), Morten Frost (Sølv, 1985, 1987), Peter Rasmussen (Guld, 1997), Peter Gade (Sølv, 2001) og Viktor Axelsen (Guld, 2017) stået i en finale ved et verdensmesterskab i herresingle.

Anders Antonsen er den yngste danske herresinglespiller til at tage en sølvmedalje ved et verdensmesterskab med sine 22 år.Tags: , , ,
Kategori: , , , ,