I weekenden spilles den første turneringsudgave af Grand Prix Circuit i Aarhus AB, der byder på fine præmiepenge, professionelt halsetup, players lounge og ikke mindst muligheden for at måle sig med jævnbyrdige modstandere. 

 

Fem nye sammenhængende turneringer i fem forskellige byer for den danske senior-subelite og landets bedste U17- og U19-spillere.

Det er, hvad der venter i løbet af sæsonen, når seniormesterrækketurneringen Grand Prix Circuit for første gang brages i gang i Aarhus AB fra på fredag og henover weekenden.

Se programmet til turneringen i Aarhus her

På højkant er der ved de første fire turneringer i henholdsvis Aarhus, Skovshoved, Lillerød og Aalborg mellem 30.000-50.000 kroner, mens finalestævnet i Svendborg tæller en præmiesum på 100.000 kroner.

Hele cirklen udspilles under unikke rammer og med et professionelt setup, som samlet set skal bidrage til at løfte den danske seniorturneringsstruktur og udvikle såvel unge (U17- og U19-) talenter som den øvrige sub-elite i Danmark. Det fortæller Badminton Danmarks sportschef, Jens Meibom.

– Vi mener, at det er centralt for sammenhængskraften i dansk badminton, at der er relevante nationale turneringstilbud for netop denne gruppe af spillere, som ofte udgør kernen på klubbernes øverste seniorhold. Derfor har vi i samarbejde med de fem klubber ønsket at skabe en national turneringsrække på et så højt niveau, både spillemæssigt og setupmæssigt, at det er attraktivt for de bedste danske sub-elitespillere (spillere uden for landsholdet, red.) at deltage. Samtidig vil det være til stor gavn for udviklingen af de mest talentfulde U19-spillere og eventuelt U17 at have en række nationale seniorturneringer, hvor de får mulighed for at prøve kræfter med dygtige seniorspillere, siger Jens Meibom og påpeger:

– Vi er rigtig begejstrede for, at dette spændende initiativ er kommet op at stå, og vi ser meget frem til at følge den første GP-turnering i weekenden i Aarhus.

For netop turneringens målgruppe er det værd at være opmærksom på, at deltagelse til DM er blevet koblet sammen med deltagelse til Grand Prix Circuit-turneringen.

Læs nærmere derom i det nye reglement for Grand Prix Circuit her

Turneringen kan følges live via Zibrasport, som sender fra AB-Hallen i Aarhus fra og med lørdag. Desuden er det gratis at overvære kampene i hallen.

Klik her og få overblik over alle fem Grand Prix Circuit-turneringer