Badmintonphoto

Nye tiltag i Grand Prix Circuit får varm velkomst af deltager

August 29, 2019 07:30 Skrevet af

Dommere til alle kampe, spillerlounge og endvidere en forhøjet præmiepulje. Det lyder alt sammen vældig godt, og førnævnte er netop, hvad spillerne kan se frem til i weekendens Grand Prix Circuit. Forberedelserne er i fulde gang, og forventningerne til turneringen er på forhånd store.

 

I morgen skydes den første udgave af Grand Prix Circuit i gang. Aarhus Badmintonklub er vært for den første af i alt fem turneringer, der udgør Grand Prix Circuit.

Inden den første serv sættes i spil, skal der være styr på alt det praktiske, som følger med i forbindelse med afholdelsen af en stor turnering, og her ønsker Aarhus Badmintonklub at opgradere de hidtidige rammer og skabe et unikt og professionelt setup.

– Vi opgraderer den måde, vi udsmykker hallen på. Der bliver sat bander op mellem banerne, og der vil tilmed være dommere til alle kampe modsat tidligere. Derudover arbejder vi på at lave en lille spillerlounge, på trods af hallens størrelse taler i mod os, siger bestyrelsesmedlem i Aarhus Badmintonklub Claus Godt Hansen.

Det eminente badmintonspil kan følges live på Zibrasport allerede fra lørdag, og derfor skal teknikken være i orden.

– Vi skal pynte hallen op i aften, og så skal vi sikre, at streamingen, virker, fortæller Claus Godt Hansen, der var én af ildsjælene i Aarhus-klubben, som var med til at sikre, at Grand Prix Circuit slår vejen forbi Smilets by.

Den ekstra indsats, der bliver lagt i turneringen, gør, at flere spillere ser frem til weekendens turnering. Én af dem, der glæder sig til at deltage i turneringen, er Jeppe Bruun Christensen (Aalborg Triton), der stiller til start i herresinglerækken.

– Jeg synes, at den nye turneringsform er et rigtig godt initiativ. Det er en god måde at samle sub-eliten på, og det bliver fedt med så mange hårde og jævnbyrdige kampe. Jeg glæder mig meget til at se setuppet til turneringerne, da det virker til, der bliver gjort en del ud af det i forhold til Grand Prix-turneringerne de foregående år, udtaler Jeppe Bruun Christensen.

Turneringens nye tiltag møder stor opbakning fra nordjyden.

– Det bliver fedt at have dommere på fra starten af turneringen. Så er der bedre styr på kampene, og det hele føles lidt vigtigere. Derudover er det fedt, at der er kommet en større præmiepulje. Jeg tror, at det gør, at der er flere dygtige spillere, der ønsker at deltage fremover, siger han.

Allerede fredag eftermiddag skal spillerne bevæge sig ned i de første stemskridt i AB-hallen, når adskillige håbefulde deltagere via kvalifikationen får mulighed for at spille sig hele vejen ind i hovedturneringen.

Hovedturneringen starter lørdag formiddag, hvor de indledende slag skal slås, inden præmiecheckene uddeles søndag, hvor semifinalerne samt finalerne finder sted.

Den samlede præmiepulje er på hele 30.000 kroner. Udover pengene samler spillerne også point til den danske rangliste, og som en ekstra gulerod er de fire bedste spillere/par i løbet af formatets fire første turneringer – direkte kvalificeret til næste års FZ FORZA/RSL DM, der endnu engang spilles i Aarhus.

Hele turneringsformatet afsluttes med et finalestævne i marts 2020, og her er det de bedste par fra de fire foregående turneringer, der får lov til at deltage.Tags: , , , ,
Kategori: , ,