Lars Møller, Badminton Danmark

Spillerspåkuglen: Disse singler har Grand Prix Circuit-spillerne selv fidus til i Aarhus

August 30, 2019 10:41 Skrevet af

Det er ikke altid kun de seedede spillere, der er topfavoritter. I damesingle-kategorien til første udgave af Grand Prix Circuit er en tidligere sølvmedaljevinder ved U-VM blandt de største ifølge deltagerne selv, mens der også lader til at være bred enighed om, hvem der bærer favoritværdigheden i herresingle. Få indblik i spillernes egne spåkugler forud for Grand Prix Circuit i Aarhus. 

 

I dag indledes det spritnye turneringstiltag Grand Prix Circuit, og flere af landets bedste spillere stiller til start i turneringen, der finder sted i Aarhus. Programmet til turneringen er lavet ud fra den danske rangliste, og du kan se, hvilke spillere der er seedet i programmet her.

Ranglistepoint er dog langt fra alt. Spillestil, temperament, kølighed, held og ikke mindst den rigtige game-plan kan ændre en badmintonkamp på et splitsekund.

Det ved spillerne bedst af alle. Det er dem, der har fingeren på pulsen, når det kommer til, hvad der rører sig i badmintonverdenen, og spillerne selv kender hinanden særdeles godt på kryds og tværs.

Vi har derfor hørt enkelte af dem, hvem de peger på som turneringens altoverskyggende favorit i deres kategori. Derudover har de adspurgte også skullet tage stilling til, hvilke spillere, der kan rive gulvtæppet væk under alt og alle. Turneringens helt store overraskelse skal altså ligeledes findes.

 

Herresingle-favoritterne

Søren Toft Hansens (Værløse) favoritter: Rasmus Messerschmidt (Værløse) og Mads Christophersen (Gentofte).

– Jeg ser dem som små favoritter. Begge spillere har rykket sig meget spillemæssigt i det sidste stykke tid. De spiller hurtigt med kuglen og har god fart i stængerne. AB-Hallen er en hurtig hal, så det passer godt til deres spillestil.

Martin Bundgaards (Ikast) favoritter: Rasmus Messerschmidt og Mads Christophersen.

– Der er ingen tvivl om, at både Rasmus Messerschmidt og Mads Christophersen som de bedst seedede spillere udgør favoritterne. Begge spillere viser højt niveau i ligaen – men også på et internationalt plan. De er gode til at anticipere og gribe chancen på det rigtige tidspunkt.

David Kim Kristensens (Aarhus AB) favoritter: Rasmus Messerschmidt og Mads Christophersen.

– Jeg vil mene, at favoritterne til at vinde er Rasmus Messerschmidt og Mads Christophersen. Begge spiller i et højt tempo og er meget sikre i dét. Samtidigt er de gode til at holde trykket på modstanderen. De giver sjældent lette point væk og løber langt på literen.

Læs også: Grand Prix Circuit: Første udgave af fornemt turneringstiltag udkæmpes i weekenden

 

Damesinglefavoritterne

Anna Bygums (Greve) favoritter: Line Christophersen og Julie Dawall.

– De er to rigtig dygtige spillere, så dem tror jeg på. De spiller et utroligt højt tempo uden at lave fejl, og så har de gode maskeringer fra for- og bagbanen.

Iben Bergsteins (Hvidovre BC) favoritter: Line Christophersen og Julie Dawall.

– Jeg ser klart to favoritter i damesingle-kategorien. Julie kan løbe rigtig langt i et højt tempo og er dermed en vanskelig modstander for de fleste. Line er virkelig hurtig på fødderne, og når hun rammer dagen, er Lines offensive virkelig skarp.

Anne Fuglsangs (Kolding BK) favoritter: Line Christophersen

– Jeg ser Line Christophersen som favorit. Selvom hun ikke er seedet, mener jeg, at hun har potentialet til at vinde. Hun har gjort det rigtigt godt, og hun slog også Julie Dawall sidste gang, de to mødtes.

På Zibrasport kan du følge med i, om turneringen forløber, som spillerne forventer

“Overraskelsen” i herresingle

Søren Toft Hansens bud: Ditlev Jæger Holm (Værløse)

– Jeg tror på, at Ditlev er en outsider. Han har set godt ud til træning på det seneste, og derudover leverede han en stærk præstation i Bulgarien – taget i betragtning af han skulle igennem kvalifikationsrunden.

Martin Bundgaards bud: David Kim Kristensen.

– Hvis jeg skal vælge én spiller, der godt kan gå hen at overraske, så er det David Kim. Han er ekstremt hurtig og henter nærmest umulige bolde. Jeg træner med ham hver dag, og jeg ved, at når han rammer dagen og er der mentalt, så kan han være uhyggeligt god. Så kan selv Messerschmidt og Christophersen få store problemer. Desuden er han også på hjemmebane.

David Kim Kristensens bud: Ditlev Jæger Holm

– Én der godt kunne drille favoritterne er Ditlev Jæger Holm. Han har spillet en god turnering i Bulgarien for ikke så lang tid siden. Ditlev er en tricky spiller, da han fylder meget på banen og er svær at flytte, fordi han læser spillet godt.

Læs også: Nye tiltag i Grand Prix Circuit får varm velkomst af deltager

 

“Overraskelsen” i damesingle

Anna Bygums bud: Natalia Koch Rohde

– En overraskelse kunne være Natalie Rohde, selvom hun har været skadet meget længe. Jeg tror, at hun vender stærkt tilbage og vil give pigerne kamp til stregen.

Iben Bergsteins bud: Iben Bergstein

– Jeg tror selvfølgelig på mig selv og siger, at jeg bliver overraskelsen til den her turnering. Jeg synes, at vi er nogle meget lige damesingler, der ligger i bunden af programmet, og det er dermed svært at sige, hvem der kan gå hele vejen.

Anne Fuglsangs bud på overraskelsen: Sofie Holmboe Dahl

– Den mulige overraskelse kan være Sofie Holmboe Dahl. Hun er næsten lige kommet tilbage fra en længere skadesperiode, og det er derfor spændende at se, hvor hun står nu. Hun har spillet et par turneringer efter sin skade, og der har niveauset set godt ud.Tags:
Kategori: , , ,