I morgen begynder en ny sæson af Danmarks bedste badmintonrække, Badmintonligaen. Kan de forsvarende mestre fra Team Skælskør-Slagelse lægge ud, hvor de slap i Frederiksberg-Hallerne, når de skal en tur til Solrød? Hvad med storsatsende Vendsyssel mod Aarhus AB? Og mon Skovshoved kan genvinde trofæet fra 2018 med en god start mod Højbjerg/ViaBiler? Det er alt sammen noget vi bliver klogere på i første runde af Badmintonligaen.

 

22. april skrev Team Skælskør-Slagelse ny historie, da vandt 4-2 over Greve i Badmintonligafinalen. Nu skal TSS på guldjagt igen, og i år indleder de jagten i Solrød Idrætscenter fredag klokken 19.00.

Her møder de sidste års bronzevindere fra Solrød Strand, der har revanche til gode fra sidste sæsons grundspilskamp, hvor de tabte i Golden Set.

Husk at du kan streame live fra Badmintonligaen på Zibrasport – klik her

Højbjerg/ViaBiler har også revanche til gode, når de tager imod Skovshoved. Højbjerg/ViaBiler har fået tilgang af prominente navne som Line Kjærsfeldt og Hans-Kristian Solberg Vittinghus, som allerede fra start kan vise deres værd mod skovserne fredag klokken 18.00.

Fredagens sidste kamp er mellem Værløse og Greve, før første runde sluttes af i Vendsyssel på søndag klokken 13.00. Her vil vi for første gang i flere år se Jan Ø. Jørgensen i Badmintonligaen igen, mens Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen også gør ”comeback” på banen.

Klik her for at følge livescore under Badmintonligakampene

Der er derfor rigeligt at se frem til i første runde af Badmintonligaen 2019/2020, som foruden de spændende kampe også byder på blandt andet et nyt pointsystem og antal kampe.

Badmintonligaen består nu af otte i stedet for ti hold, og en holdkamp inkluderer ni kampe, hvor alle vundne kampe tæller til den samlede stilling – derudover er der bonuspoint for en vundet holdkamp. Antallet af bonuspoint afhænger af størrelsen på sejren.

De ni kampe betyder, at alle kategorier bliver spillet to gange, bortset fra damedouble, hvor der kun bliver spillet en kamp.

Du kan også klikke her for at få en forklaring på diverse holdsammensætninger, klubberne kan skabe til de enkelte kampe

Vi ville også gerne kunne præsentere holdopstillingerne her i optakten, men de nye regler betyder, at holdopstillingerne først bliver udvekslet en time før kampstart, hvilket øger spændingsgraden for match-up’et.

Klik her for at se holdopstillingerne lige så snart de bliver offentliggjort en time før kampstart

Klik desuden her for at få et overblik over samtlige ændringer i det nye Holdturneringsreglement