Badmintonphoto

Danmark slutter på sjettepladsen ved UVM 2019: – Vi kan være rigtig stolte

October 4, 2019 16:42 Skrevet af

Det blev et nederlag på 1-3 til Danmark i UVM-holdturneringens sidste opgør om femtepladsen, som stod med Hong Kong. På trods af det udfald ser U19-landstræner Jesper Hovgaard med stor tilfredshed på det unge landsholds præstation i holdturneringen. – Spillerne kan godt tillade sig at være rigtig stolte, siger han.

 

Det danske ungdomslandshold tager til takke med en flot sjetteplads ved UVM 2019. Det står klart, efter det unge landshold fredag eftermiddag led nederlag til Hong Kong i kampen om femtepladsen.

Selv om det sidste opgør i holdturneringen udmundede i nederlag, kan spillerne med rette klappe sig selv på skuldrene ifølge U19-landstræner Jesper Hovgaard.

– Det er et resultat, vi skal være rigtig stolte af, specielt i betragtning af den hårde lodtrækning, vi havde i turneringen. Overordnet set synes jeg, at vi har fået det, vi håbede på; en kvartfinale med noget at spille for og en efterfølgende bonus i form af stærk modstand i de sidste placeringskampe, siger Jesper Hovgaard.

Desuden fremhæver landstræneren, at de enkelte unge spillere kan tage en pæn portion læring med sig hjem og ikke mindst videre ind i det individuelle UVM, som begynder mandag.

– Som hold synes jeg, at vi har været rigtig gode til at finde ind i nogle gode rutiner omkring, hvordan vi gør tingene. Spillerne har været omstillingsparate og desuden skabt et rigtig godt fællesskab i hele truppen. Der er ingen tvivl om, at vi er blevet bedre, end vi var, da vi kom. På niveau, på erfaringer, og når det kommer til at finde løsninger, når der tryk på inde på banen, siger Jesper Hovgaard med tilføjelsen:

– Og det er jo egentlig det, vi håber på med en turnering som denne.

Læs også: Drama: Danmark vender truende nederlag og slår Korea 

Ligesom i gårsdagens kamp imod Korea var det da også flere “nye” spillere, som var på banen imod Hong Kong i forhold til i de foregående opgør.

I herresingle var det således U17-spilleren Christopher Vittoriani, som fik presset sin modstander ud i et tredje sæt, som han dog tabte. Desuden kom Frederikke Lund i kamp for første gang siden mandag i damesingle og tilføjede det eneste danske point til scoretavlen med en sejr på 21-16, 21-7.

– De seneste dage har vi kunnet prøve nogle af vores unge spillere af imod nogle rigtig gode modstandere. Der har afgjort været rigtig meget læring i det for de to unge herresingler (Mads Juel Møller og Christopher Vittoriani, red.) og William (Kryger Boe, red.) i går. Selvfølgelig er det lidt ærgerligt, at vi slutter af med et nederlag i dag, men det har været fedt, at vi har kunnet bruge de her kampe til det, siger Jesper Hovgaard, der er fortrøstningsfuld for den kommende, individuelle turnering, som begynder på mandag.

– Helt grundlæggende har jeg meget mere ro i maven i forhold til sidste år, når det kommer til at skulle i gang med den individuelle turnering.

Inden da har spillerne dog lejlighed til lørdag og søndag at restituere, læse lektier og træne sig klar til en ny omgang af UVM 2019 i Kazan.

Klik her for at se alle resultater fra fredagens kamp imod Hong KongKategori: , , ,