Artikelbillede - Mille - FZ FORZA - Amalie Schulz - UVM - Ungdomslandshold
Badmintonphoto

Jesper Hovgaard om UVM-sejre: Det bærer os igennem at tro på egne evner

October 9, 2019 17:54 Skrevet af

Fire danske konstellationer har spillet sig videre til torsdagens ottendedelsfinaler ved ungdomsverdensmesterskaberne i Kazan. Den danske tro på egne evner spillede en stor rolle i de danske sejre, vurderer U19-landstræner Jesper Hovgaard.

 

Den russiske badmintonhovedstad Kazan lagde igen i dag baner til ungdomsverdensmesterskaberne anno 2019, og her var der masser af dansk aktivitet. Flere af de danske spillere var i kamp af flere omgange i løbet af dagen, og i sidste ende formåede fire konstellationer i de rød-hvide trøjer at spille sig videre.

Christine Busch og Rasmus Espersen var nogle af de danske spillere, som spillede flere kampe i dag, og at de sammen slog indonesiske Apriyanda/Pispitasari med 21-19, 21-19, glæder Jesper Hovgaard.

– Mixeddoublen spiller rigtig godt. Vi vil gerne udvikle dem fra kamp til kamp, men vi skal også fastholde dem i det, som de er gode til. Og det kan blive en hårdfin balance. Men jeg hæfter mig ved, at når det spidser til, tager de de rigtige beslutninger, og det er rigtig positivt. Det bærer os igennem de hårde perioder at tro på egne evner. Det var en fed sejr at få, siger U19-landstræneren.

Læs også: Ekstra billetter til DANISA DENMARK OPEN 2019 presented by VICTOR sat til salg

Christine Busch for også ros for sit overskud i damedoublen med Amalie Schulz, som også spillede sig videre efter en tresætssejr på 21-16, 16-21, 21-16 over Hung/Tsai fra Taiwan.

– Det blev tough derinde, for de havde begge to spillet kampe tidligere på dagen. Men de gjorde de rigtige ting fra start, hvor vi spillede det spil, som gjorde ondt på de andre. De begyndte desværre at tvivle lidt på det hele i tredje sæt, men de skal have ros for at komme ud af den boble og tage ansvar. De fik ændret tilstanden i kampen, og det var fedt at se, siger Jesper Hovgaard.

Læs også: Jesper Hovgaard efter god dansk UVM-dag: Det kan være hårdt at spille perfekt men tabe duellerne

Desværre formåede herredoublen med Mads Vestergaard/William Boe ikke at komme ud af deres negative boble.

– Jeg håber, at de vil lære af denne oplevelse, så de i fremtiden kan håndtere favoritrollen. Når de andre spiller godt, og vi bliver presset oppe i hovedet, skal vi stadig turde at spille spillet og trykke på, men det formåede drengene desværre ikke i dag. William er stadig U17-spiller og Mads er førsteårs U19, så de er stadig unge, og jeg håber, at de vil lære fra den her kamp, siger Jesper Hovgaard.

Vestergaard/Boe tabte 21-15, 14-21, 15-21 til spanske Monroy/Piris der er 12. seedet til UVM.

Klik her og se alle danske resultater fra onsdagens kampe ved UVM

Foruden mixeddoublen med Espersen/Busch spillede Clara Graversen/Marcus Rindshøj sig også videre, ligesom Rasmus Espersen også er klar til ottendedelsfinalerne sammen med Rindshøj i herredouble.

– Selvom vi allerede har spillet mange kampe, er vi kun nået til ottendedelsfinalerne, og i morgen møder vi nogle rigtig gode modstandere. Jeg tror på, at vi godt kan finde endnu mere frem i morgen. Men det handler om for spillerne, at de glæder sig og nyder at stå inde på banen. Så må vi se hvor langt det rækker, siger Jesper Hovgaard.

I morgen er der fire danske konstellationer, som spiller for en plads i kvartfinalerne ved UVM 2019. Marcus Rindshøj/Clara Graversen lægger ud klokken 12.20 dansk tid mod Lui/Leung fra Hong Kong.

Se hele UVM-programmet for torsdagens kampe herTags: , , , , , , , , , ,
Kategori: , , , ,