Dansk gyser sender Viktor Axelsen i semifinalen

October 18, 2019 22:01 Skrevet af

Danskerne kunne før aftenens mest seværdige kamp glæde sig over at have minimum en dansk semifinalist klar, men altså også at have en kamp imellem de to bedste spillere i landet i vente. Efter et gysersæt landede Viktor Axelsen sikkert sejren i to sæt.

 Odense-drengen Viktor Axelsen var fredag aften på hjemmebanen oppe mod landsmanden Anders Antonsen i et brag af en kamp, som helt klart var lyspunktet i dagens program for de fremmødte. Der var en lettere anspændt og nervøs atmosfære i hallen, da opgøret begyndte, og at første sæt blev en meget tæt affære, gjorde ikke følelsen mindre. I andet sæt viste Axelsen dog ingen nåde og stjal sejren, 24-22, 21-12, ganske fortjent.

– Der var først og fremmest en fantastisk stemning i hallen, man kunne ikke ønske sig et bedre setup. Kampen havde alt, hvad en danskerkamp skal have. En tæt kamp, hvor jeg havde heldet på min side i første sæt, det gjorde en stor forskel. Så er jeg selvfølgelig stolt over den måde jeg kommer ud til andet sæt på, lød det fra sejrsherren Axelsen.

Følg os på Instagram for fede og eksklusive billeder/videoer 

Kampen startede ud lige så tæt og med lige så høj kvalitet, som man før start havde forventet. Antonsen fik dog lavet et lille hul efter små fem minutters spil, hvor han tog føringen 7-4. Med en stærk offensiv tilkæmpede odenseaneren sig dog flere point, efter at have presset landsmanden i bund. Selvom han af flere omgange formåede at presse på, viste Antonsen stærkt defensivt spil og lavede flere højkvalitets-opsamlinger, hvilket bl.a. fik Viktor til at sende bolden i nettet til 11-8.

Axelsen havde ad flere omgange dog besvær med at holde bolden på rette side af baglinjen, medvirkende til, at Antonsens føring kun voksede. Det var han dog ikke ene om, da Anders gjorde kunsten efter et par bolde i træk, men med en 16-9-føring skulle han have råd til et par fejl. Når man møder så god en modstander, kan man dog ikke regne med noget, og det beviste den tidligere verdensmester.

Med syv point i træk mødtes de nemlig på 16-16 og det der lignede en sikker sæt-sejr for den 22-årige Anders, var nu åbent igen. Han fik efterfølgende to sætbolde ved stillingen 20-18, men Axelsen ville bare ikke give op. Han kom på ny op på siden af Antonsen, og endda også frem til to sætbolde – den sidste eksekveret med succes til 24-22. Et fremragende sæt der viste, at man ikke kunne være sikker på noget, før sidste bold var i gulvet.

 

 

Momentummet tog den 1,94m høje dansker med sig ind i næste sæt, hvor han hurtigt kom på 4-1. På den næste bold blev hallen forkælet med lækkert spil, hvor Antonsen hentede flere gode bolde helt nede ved gulvet på utrolig vis, for derefter at sikre sig pointet. Det var medvirkende til, at måltavlen kort efter hed 5-5. De to danskere kæmpede bravt, og man kunne sagtens fornemme, at de kendte hinanden meget godt. Viktor Axelsen stod dog for en smal føring ved ophold på 11-9.

– Det føltes fedt at slå Antonsen. Det er lidt ligegyldigt, hvem jeg slår ud i kvartfinalen, jeg er bare enormt glad for at spille på det her niveau og endeligt at være i en semifinale igen, det betyder meget for mig. At det skulle være Anders er selvfølgelig fedt, for der er meget på spil, fortalte Axelsen om at stå over for sin landsmand.

Følg DANISA DENMARK OPEN presented by VICTORs kampe på Tournamentsoftware

Trods Anders Antonsen forsøgte at tale  sig selv op under kampen, byggede Viktor en stor føring op. Denne gang var det ham der landede på 16-9, og så måtte Antonsen følge samme opskrift som Axelsen fulgte i første sæt. Det var dog ikke lige så let, som Viktor fik det til at se ud i første sæt, og da Antonsen flere gange havde svært ved at vurdere, hvorvidt skuddene fra modstanderen ville gå over baglinjen eller ej, gav han dyrebare point væk. Presset på ham blev totalt, da matchbolden landede hos Viktor Axelsen.

På den afgørende bold viste han ekstrem kølighed og gjorde det, der lignede et voldsomt tæt opgør ud fra første sæt, til en sikker sejr i anden 21-12. Det var dermed anden sejr over Anders Antonsen i år, efter det ved Spain Masters tidligere på året også blev en 2-0-sejr. I semifinalen venter vinderen af Chen Long – Chou Tien Chen.Tags: , ,
Kategori: , , ,