Viktor Axelsen modtog stående ovationer, selv om han trods en markant føring desværre blev slået på målstregen af en mesterlig Chen Long. – Der var mange ting, der gik galt til sidst, siger den skuffede dansker. Bliv opdateret på såvel Axelsens dyst som de øvrige semifinaler her. 

 

Længe så det ud til, at lørdagens eneste semifinale med dansk deltagelse skulle føre til en finale med selvsamme.

Desværre lykkedes det ikke Viktor Axelsen at lukke kampen mod Chen Long til sin egen fordel på trods af en gedigen føring på 13-5 i det afgørende sæt.

– Der var mange ting, der gik galt til sidst. Jeg synes, Chen Long spillede bedre, end jeg gjorde. Jeg lavede for mange lette fejl og tog nogle dumme beslutninger. Det var nok det primære, der gik galt, lød det fra en skuffet Axelsen oven på kampen.

Overvejende leverede fynboen ellers en flot, flot performance med både ketcher og kost, og da forestillingen var forbi, rejste publikum sig da også i respekt og klappede.

Selv om den lokale helt var tydeligt trist oven på nederlaget, havde han overskud til at se positivt på turneringen som helhed.

– Jeg er selvfølgelig glad for, at jeg igen er med på det her niveau. Det er selvfølgelig enormt fedt, men lige nu fylder dét, at jeg lige har tabt en rigtig tæt kamp, mest, lød det fra Axelsen.

Se interviewet med Viktor Axelsen her:

Det var ellers en aldeles fokuseret odenseaner, som fra første færd formåede at lægge pres på den kinesiske superstjerne.

Danskeren tonsede igennem i første sæt, mens Chen Long omvendt havde store problemer med at finde linjerne – særligt den bagerste. Inden for kort tid hjemtog Axelsen første sæt 21-12 foran et ellevildt hjemmepublikum.

Selv om han blev bakket op af et fyrigt fynsk publikum og lagde godt ud i andet sæt, begyndte Chen Long i højere grad at finde linjerne og løfte sit spil, indtil det stod 14-21 i kinesisk favør.

Axelsen gik imidlertid umærket af sætnederlaget ind til tredje sæt, hvor han tjept tog styringen tilbage til dansk side frem til en markant føring på 13-5.

Det var dog ikke nok til at slukke håbet for Chen Long, som et skridt ad gangen sneg sig stadig længere ind på danskeren båret på vej af blandt andet imponerende netspil, der i sidste ende kom til at gøre udslaget til 19-21.

Chen Long møder dermed Kento Momota i søndagens finale ved DANISA DENMARK OPEN presented by VICTOR, efter japaneren lørdag besejrede Tommy Sugiarto overbevisende.

Læs også: Grimt Chen Yu Fei-uheld sender Tai Tzu Ying finalen

Dagens første kamp blev tilsvarende en neglebidende af slagsen mellem to af klodens tungeste damesingler, Carolina Marin og Nozomi Okuhara.

Ulig i kvartfinalen, hvor den olympiske mester Carolina Marin, lykkedes med at tage sejren på et hængende hår over 17-årige An Se Young, var det i dag den japanske verdensfirer, som viste sig stærkest. Med cifrene 18-21, 21-12, 21-16 spille Okuhara sig i finalen, som står med sidste års vinder og verdensetter, Tai Tzu Ying.

Taiwaneren kom til triumfen efter blot halvandet sæt, eftersom modstanderen Chen Yu Fei, måtte trække sig ved 11-14 i andet sæt som konsekvens af et vrid i anklen. Om den forestående finale, siger den taiwanske favorit:

– Det bliver en meget svær kamp. Jeg kommer til at løbe en del, men jeg vil kæmpe til det sidste.

Se alle dagens semifinaleresultater her

Kæmpe til det sidste blev der i den grad gjort i begge semifinaler i damedouble, som hver især strakte sig over mere end en time.

I sidste ende blev det Chen Qing Chen/Jia Yi Fan og Ha Na Baek/Kyung Eun Jung, som holdt hovederne køligst og besejrede henholdsvis verdenstoerne, Yuki Fukushima/Sayaka Hirota og verdensetterne Mayu Matsumoto/Wakana Nagahara. En gedigen overraskelse i navnlig sidstnævnte af de to koreanere, som ligger nummer 23 i verden.

I mixeddoublekategorien så vi to overlegne indonesere i form af Praveen Jordan/Melati Oktavitanti udmanøvrere deres taiwanske modstandere 21-12, 21-12. Mere tæt blev det i den anden halvdel, hvor Yi Lyu Wang/Huang Dong Ping løb med finalepladsen efter en sejr i tredje sæt på 21-11.

De lynhurtige Marcus Gideon/Kevin Sukamuljo styrede stensikkert ind i finalen med en 21-16, 21-11-sejr over Taiwans Ching Yao Lu/Po Han Yan. Søndag skal dyste de imod landsmændene og de forsvarende verdensmestre, Hendra Setiawan/Mohammad Ahsan, som lørdag var ude i en drabelig dyst imod japanske Takeshi Kamura/Keigo Sonoda, der endte med cifrene 21-19, 19-21, 21-15.

Klik her for at få overblik over alle fem finaler ved DANISA DENMARK OPEN 2019 presented by VICTOR 

Vi sørger naturligvis for at dække alle fem finaler tæt på vores hjemmesider, badminton.dk og denmarkopen.dk, samt på alle vores sociale medier:

Facebook
Instagram
Twitter
Youtube
LinkedIn

Husk også, at du kan følge med i begivenhederne i Odense live på TV 2 Sport, som viser alle danske kampe ved DANISA DENMARK OPEN 2019 presented by VICTOR og sender samtlige dage.

Desuden udspiller intet færre end fire sideevents sig foruden hovedturneringen. Klik her for at følge resultaterne fra VICTOR DENMARK PARA-BADMINTON presented by DANISA, og klik her for at læse nærmere om VICTOR DENMARK JUNIOR presented by DANISA og VICTOR DENMARK SENIOR presented by DANISA.