Badmintonphoto

Rutinen hiver sejren hjem: Ahsan/Setiawan videre til finalen

October 19, 2019 18:22 Skrevet af

Dagens anden semifinale i herredouble ved DANISA DENMARK OPEN presented by VICTOR blev et fyrsteligt opgør mellem verdens nummer fire, japanske Takeshi Kamura/Keigo Sonoda og verdens nummer to, indonesiske Mohammed Ahsan/Hendra Setiawan. Et rent indonesisk finaleopgør venter dermed i morgen. 

 

Der blev leveret på højt niveau på begge sider af nettet i lørdagens herredoublesemifinale mellem japanske Keigo Sonoda/Takeshi Kamura og indonesiske Mohammad Ahsan/Hendra Setiawan. I sidste og afgørende sæt faldt japanerne  dog sammen, og indoneserne vandt 21-19, 19-21, 21-15.

– Vi skulle bare fokusere bare på vores strategi. Vi skulle angribe først sagde, forklarede Hendra Setiawan/Mohammad Ahsan efter at have sejret i semifinalen ved DANISA DENMARK OPEN 2019 presented by VICTOR.

Læs også: Grimt Chen Yu Fei-uheld sender Tai Tzu Ying i finalen her 

Første sæt bølgede frem og tilbage. Ingen af semifinalisterne synes rigtig at kunne finde taktstokken, der kunne løsne modstanderens greb og trække fra til en komfortabel føringen.

Begge sider havde sat en stærk defensiv op, som ingen af parterne kunne slå igennem. Ved ophold kunne stillingen da hellere ikke blive tættere, da verdens nummer fire kun var foran med en enkelt.

Efter ophold var det umuligt at spå om, hvem der ville trække sig sejrrigt ud af første sæt, da begge par skiftedes til at tage føringen. Det var dog de rutinerede herrer fra i Indonesien, der i sidste ende holdt hovedet koldt længest, og vandt første sæt 21-19.

Se også: Unge spillere til VICTOR DENMARK JUNIOR presented by DANISA: – Du bliver glad af badminton

Anderledes gik andet sæt, hvor det virkede det til, at det japanske par havde fundet et lille hul i den indonesiske defensiv. Det lykkedes dem flere gange at slå  bolden ned eller fremtvinge fejl fra verdens nummer to. Ved ophold var de således foran 11-8. Herefter kunne Ahsan/Setiawan ikke rigtig få lukket det hul, og de kunne bare se til, da japanerne stak af fra dem.

Ved stillingen 10-16 virkede det imidlertid til, at japanerne gik i stå,  og der sneg sig en del fejl ind fra deres ketchere. Japanerne havde herefter svært ved selv at lave point, og det endte med at blive ekstremt tæt. Ved stillingen 19-20 sendte Ahsan dog bolden udover sidelinjen og sendte derved kampen ud i tre sæt.

Klik her og følg Badminton Danmark på instagram for eksklusive billeder og videoer

Selvom indoneserne tabte andet sæt, var det tydeligt, at de havde fået noget momentum, da tredje og afgørende sæt gik i gang. Det var, som havde de sat ekstra tryk på alle spillets facetter, og især servesituationerne kom Ahsan/Setiawan nu godt ud fra. På trods af at Japanerne kæmpede med alt, hvad de havde kunne de ikke følge med, og allerede ved ophold lignede de nogen, der havde mistet håbet om at komme tilbage da stillingen var 11-7.

I sidste halvdel af afgørende sæt virkede det også til at det indonesiske par nærmest hyggede sig på banen, og diskede op med flere lækkerier, der i sidste ende sikrede dem sejren 21-15.

Efter kampen var det også tydeligt, at Ahsan/Setiawan var glade for deres sejr.

-Fem, nej 8, sagde indoneserne grinende efter kampen, da de blev spurgt om, hvor glade de var på en skala fra 1-10.

I finalen venter der nu et særdeles spændende opgør, hvor Ahsan/Setiawans landsmænd Gideon og Sukamuljo står klar.

Få overblik over alle morgendagens finalekampe her

 Kategori: , , ,