Ny triumf i Danmark for overlegne Momota, der løfter trofæet

October 20, 2019 18:00 Skrevet af

Trods en relativt tæt start på første sæt, var der i herre single-finalen ved DANISA DENMARK OPEN presented by VICTOR ingen tvivl om, at verdensetteren Kento Momota, var for stor en mundfuld for Chen Long.

 

Viktor Axelsens overmand, Chen Long, stod i finalen over for særdeles hård japansk modstand i form af Kento Momota. Kampen blev afgjort over to sæt, hvor Chen Long både skulle finde svar på egne fejl, som han lavede en del af, og en meget velspillende Momota. Dette lykkedes ikke Long, som har vundet turneringen fire gange, og i stedet blev det altså Momotas anden sejr i den danske Super 750-turnering.

– Chen Long havde en svær kamp i går, som har taget mange kræfter og derfor været en fordel for mig, lød det fra vinderen efter kampen.

Kento Momota kom godt fra land og virkede som en meget oplagt mand, da han kort efter start allerede havde tilkæmpet sig en 4-0-føring. Sådan skulle det dog ikke fortsætte, mente Long, og han hentede derfor otte point i træk og lagde sig i front. Dermed var barren for kampens beskaffenhed lagt.

De to spillere leverede fremragende badminton, lige præcis som en finale gerne skal. Vi få flere imponerende opsamling ved netdrops og slag med fascinerende præcision. Chen Long og Kento Momota virkede som et underholdende match og de sidstnævnte fik da også hentet point ind på kineseren, så stillingen ved ophold hed 11-8 til Long.

Lidt usædvanligt så man en række fejl fra Momota, der sendte bolden i nettet af flere omgange, men han udfordrede den 30-årige kinser hårdt og fik udlignet ved 12-12. Herefter var det blevet Momotas tur til at tage føringen igen, og med et par yderlige slag ved baglinjen blev det til 20-14 og en lang række muligheder for at sikre første sæt. Han behøvede dog kun én, da han kynisk udplacerede Chen med et smash.

Vi så fra starten af andet sæt flere lange og velspillede dueller, som den regerende mester, Kento Momota, trak sig bedst ud af og lagde sig i front 4-1. Den føring voksede sig større og større, og da det blev til 7-2, skulle piben snart have en anden lyd hos Chen Long, hvis ikke trofæet snart skulle glippe.

Den fortsatte dog med at være ude af .. og derfor blev det til ophold ved 11-6 til verdens nummer et. Chen Long havde i flere ombæringer svært ved at finde linjerne og det var alt, hvad han ikke behøvede at bøvle med på det tidspunkt. For der var nemlig nok at se til i Momotas fremragende spil, som var af øverste hylde fortsat. Han lukrerede blot på, hvornår han kunne sende boldene i gulvet og gjorde så det, hvis ikke han fik presset Long til selv at lave fejl.

Spændingen var så småt sevet ud af kampen med en 16-10-føring til verdens nummer et. Han gjorde, hvad der passede ham og fik sin første matchbold i en komfortabel position, hvor Long var otte point bagud.

Med et lumsk netdrop endte sejren fuldt fortjent og altså for andet år i træk hos Kento Momota, 21-14, 21-12, som turneringen igennem har lignet en, der var på vej til netop dette.

– Lige nu vil jeg gøre alt jeg kan for at folk kan nyde at se mig spille, det er mit mål, lød det, da han blev spurgt om, hvilke mål Momota havde efter sejren.Kategori: , , ,