Allan Høgholm - Badminton Danmark - Logo - artikelbillede - Denmark Open 2017 - Badminton Danmark - BD - Logo - Lys
Allan Høgholm

Badminton Danmark og DGI Badminton vil de store fællesskaber

November 7, 2019 08:38 Skrevet af

Badminton Danmark og DGI Badminton vil prioritere fire store fælles landsdækkende individuelle mesterskaber på en sæson, og barsler i den forbindelse med en række betragtninger i kølvandet af de seneste to. Bliv klogere på en række af overvejelserne om DMU, LM, LBS og VICTOR DENMARK JUNIOR presented by DANISA her.

 

Badminton Danmark og DGI Badminton vil prioritere de store fælles, individuelle mesterskaber og ønsker, at de skal vokse sig stabilt store og dermed give mulighed for, at alle kan mødes på tværs af landet. Det involverer en række overvejelser, som vi her åbner op for, der har udgangspunkt i vores evaluering af de seneste års mesterskabsafviklinger.

Badminton Danmark og DGI Badminton vil afvikle to fælles, individuelle mesterskaber i efteråret, LBS og VICTOR DENMARK JUNIOR presented by DANISA, og to i foråret, LM og DMU, som hver især bidrager til, at spillerne kan sparre med hinanden uanset geografisk bopæl, uden at der er andre tilbud i landet på samme tid, som begrænser denne mulighed for sparring på tværs. Der skal fire gange årligt kun være mulighed for at samles på tværs af alder, køn og geografi i alle ungdomsrækkerne.

Det er utroligt vigtigt, at alle spillere uanset niveau får mulighed for at spille med og mod børn fra andre dele af Danmark og erfare, hvordan de klarer sig, samtidig med at de mødes i fællesskabets ånd, uanset om det er egenhændigt eller som del af en klubtur.

Herudover er det meningen at kreds- og landsdelsmesterskaberne skal indtage plads i sæsonkalenderen før jul som et femte stort mesterskab, dog lokalt forankret i henholdsvis Øst og i Vest.

Læs også: Rift om finaledagene: Weekendpartout til Thomas & Uber Cup udsolgt med lynhast

Efter rokader i kalenderen de seneste år er de fire (fem) mesterskaber til den kommende sæson ved at finde deres pladser i sæsonkalenderen, og i sæsonen 2021/2022 skulle de meget gerne have fundet deres faste pladser; én i opstarten af sæsonen, én i forbindelse med Denmark Open, én i starten af kalenderåret og én hen imod slutningen af sæsonen.

Hvorvidt de fire mesterskaber vil gå under de navne, de gør i dag, er tvivlsomt, eftersom alle de nuværende navne er levn fra tidligere tiders to organisationers opdelte mesterskaber. Badminton Danmark og DGI Badminton planlægger at gøre dem til en mere samlet enhed i fremtiden.

Badminton Danmark og DGI Badminton ønsker generelt, at de store individuelle ungdomsmesterskaber, med undtagelse af UDM, bliver afviklet under ens forhold for alle grupper af spillere, således alle vil være en del af fællesskabet med samme muligheder for oplevelser og masser af gode og jævnbyrdige kampe.

Badminton Danmark fortsætter dog med at afholde Ungdoms DM, hvor der kæles yderligere for detaljerne for de kommende verdensstjernespirer og eventen gives et løft, så det afspejler forventningerne til set-up for et individuelt DM – med seværdige præmieoverrækkelser, god afvikling, grønne baner til finalerne, galla osv.

Ikke desto mindre er vi klar over, at der er ting, vi kan gøre bedre, som skal løftes i samarbejde med de klubber, som står for disse store turneringer som lokalarrangører.

I de to første mesterskaber var det Vejle Badminton Klub og Middelfart Badminton Klub, som begge gjorde en fantastisk indsats, især med tanke på mængden af deltagere, som vi overraskende oplevede til de to mesterskaber i år.


Plads til forbedringer

Badminton Danmark og DGI Badminton ønsker, at de to store mesterskaber i efteråret er åbne for udenlandsk deltagelse, og at de to mesterskaber i foråret er begrænset til udelukkende dansk deltagelse.

Såfremt det kan lade sig gøre, skal to af mesterskaberne gerne være beliggende midt i landet, et beliggende vest og et i øst. I skrivende stund leder vi efter en vært til LM 2021 i øst.

Med de erfaringer, vi har fået i år fra de nyligt afholdte to mesterskaber, mener vi, at vi kan få opbygget nogle gode både kvalitative og kvantitative mesterskaber. Der er ikke desto mindre plads til forbedring og bedre planlægning.

Det er vi i skrivende stund ved at tage højde for, så mesterskaberne allerede til næste sæson er løftet i samlet niveau, så de kan modstå de mange tilmeldinger, som vi forventer vil komme igen.

Der er flere ting, vi skal have set på ift. valg af faciliteter, programplanlægning med så mange spillere, mulighed for mad på spillestederne osv. Der er også formelle regler, vi skal have set på. f.eks. har vi ikke dommere nok til at dække de mange dommerkrav, vi har i vores reglementer ved et arrangement som Denmark Open, hvor alle grupper i dansk badminton spiller på samme tid. Det kræver flere dommere, end vi har til rådighed, også selv om vi i den periode huser over 20 udenlandske dommere til at hjælpe os.

Læs også: Jesper Hovgaard bliver ny assisterende landstræner

Der er ikke den store økonomiske gevinst for Badminton Danmark og DGI Badminton ved at være vært for de store mesterskaber. Langt de fleste indskud går til udgifterne som bolde, præmier, haller, dommere, dommerborde, ledere osv. Og en stor del af indskuddene deles ligeledes ud til klubberne og interessenterne, som gør det muligt at organisere så store aktiviteter. Badminton Danmark og DGI Badminton sigter mere mod fællesskab og oplevelser med sporten, som vi alle har valgt, samt den glæde vi skaber hos børnene ved de helt store aktiviteter. Og så naturligvis den udvikling, det skaber for børnene, at de kan matche deres niveau mod andre spillere på samme niveau fra egne i landet, som de ikke så ofte besøger.

Der er masser af overvejelser, vi er i gang med at vende her i evalueringsfasen, så vi kan ende med nogle bedre mesterskabstilbud allerede til næste sæson. Vi er i skrivende stund ligeledes gået i gang med at samle alle overvejelserne i opfølgningen på Denmark Junior og i øvrigt på hele det samlede Denmark Open-arrangement, så vi kan gøre det endnu bedre til næste sæson og give alle masser af fantastisk badminton.

For de mere involverede og engagerede deler vi gerne lidt tanker ift. næste års ’LBS’-planlægning, som vi arbejder med i skrivende stund. Klik her for at læse mere.

 

 Kategori: ,