DK: 20190407, Greve, Danmark: Badminton Danmark UDM. Dame double Foto: Lars Møller UK: 20190407, Greve, Denmark: Badminton Danmark UDM. Dame double Photo: Lars Moeller
Lars Møller, Badminton Danmark

To nye ungdomslandstrænere er fundet

december 13, 2019 16:17 Skrevet af

Hidtidig U17-landstræner Rune Ulsing bliver ny U19-landstræner og overtager dermed posten efter assisterende landstræner Jesper Hovgaard. I Rune Ulsings sted indtræder Lennart Engler som U17-landstræner, som fortsat deles med Frank Larsen.

 

Ikke blot én, men to brikker er nu faldet på plads i ungdomsrækkerne, efter Jesper Hovgaard i november stoppede som U19-landstræner for i stedet at indtræde som assisterende landstræner.

Rune Ulsing tager kasketten som U19-landstræner på og må dermed forlade sin hidtidige tjans som U17-landstræner.

– Jeg har været superglad for at arbejde med U17-truppen, hvor der virkelig har været en god energi og en række yderst talentfulde spillere, som har formået at levere fantastisk flotte resultater. Samtidig er jeg selvfølgelig glad for nu at få muligheden for at arbejde sammen U19-truppen og i den forbindelse fortsætte arbejdet med flere af de spillere, jeg allerede kender godt og har arbejdet med før, siger Rune Ulsing, der blandt andet kan se frem til German Junior, Dutch Junior og U19-sommerlejren i det første halvår af 2020.

Rune Ulsing, der også er cheftræner i Hvidovre Badminton Club, indtræder som U19-landstræner på 10 ugentlige timer, således han samtidig kan varetage trænerjobbet i HBC.

Afløseren i Ulsings position som U17-landstræner bliver vinder af Badminton Danmarks Talentpris 2019 og cheftræner i Odense Badminton Academy, Lennart Engler, der ligeledes ser frem til at arbejde med landets stærkeste spillere i årgangen.

– Det er jo en fantastisk fed opgave at få lov at være med til at udvikle landets stærkeste unge talenter. Talentarbejdet er noget, jeg vægter rigtig højt, så jeg ser selvfølgelig enormt meget frem til at komme i gang og til samarbejdet med Frank Larsen (U17-landstræner, red.), siger Lennart Engler.

Begge ansættelser løber foreløbigt til og med OL 2020, hvorefter brikkerne i landstrænerstaben igen skal spredes og lægges på ny. På netop den baggrund har forhåndskendskabet til Badminton Danmarks organisation været en vigtig faktor i ansættelsen af de nye ungdomslandstrænere, forklarer Badminton Danmarks sportschef, Jens Meibom.

– I og med vores landstræneransættelser løber i OL-perioden og ud, skal vi derefter altid se på, hvordan vi får puslespillet til at gå op for den næste fireårige periode. I kraft af at der dermed er tale om en relativt kort periode, indtil vi er på den anden side af OL 2020, har det været vigtigt for os at ansætte trænere, som allerede er godt inde i tingene. Det gør sig gældende for både Rune Ulsing og Lennart Engler, som begge er erfarne trænere med store kompetencer inden for talentudvikling og ungdomsarbejde, ligesom de hver især er velbevandrede i vores organisation. Jeg er derfor ikke i tvivl om, at de er opgaverne voksne og mere til, siger Jens Meibom.Tags: , , , , , ,
Kategori: , , , ,