Herredoublespilleren David Daugaard har besluttet sig for at stoppe på det Nationale Elite Træningscenter.  

I knap fem år har David Daugaard været en del af Badminton Danmarks eliteprogram, men nu har den 25-årige Greve-spiller valgt at indstille sin internationale satsning.

Det fortæller elite- og sportschef i Badminton Danmark, Jens Meibom.

– David har meddelt mig, at han ønsker at stoppe på det Nationale Elite Træningscenter og udgå af Badminton Danmarks eliteprogram. Det er vi selvfølgelig ærgerlige over, som vi altid er, når en spiller vælger at stoppe, men omvendt har vi også stor respekt for Davids beslutning. Vi takker David for vores samarbejde frem til nu og ønsker ham al held og lykke fremover, siger Jens Meibom.

Om beslutningen siger David Daugaard selv:

– Det har selvfølgelig været en svær beslutning, når badminton har været det vigtigste i mit liv de seneste mange år. Jeg kan dog mærke, at jeg ikke længere har den nødvendige motivation og gejst, som kræves for at komme til tops i international badminton, siger David Daugaard.

David Daugaard spillede i en årrække sammen med Mathias Christiansen i herredouble, som han blandt andet vandt EM-bronze med. De seneste år har han gjort sig i konstellation med Frederik Søgaard, og i 2019 vandt de DM-sølv.

På baggrund af Daugaards stop skal Frederik Søgaard således have en ny makker. Foreløbig bliver det dog formentlig i en midlertidig konstellation, forklarer Jens Meibom.

– Vi kommer først til at lave nye faste doublekonstellationer efter OL. Frem til da skal vi forsøge at finde en midlertidig løsning til Frederik, så han kan komme ud at spille nogle turneringer. Jakob Høi (landstræner med ansvar for herredoublekategorien, red.) er allerede gået i gang, og nu vil han og Frederik sætte sig ned og kigge på mulighederne, siger Jens Meibom.