Badmintonphoto

De danske EM-hold er sat: To formstærke trupper udtaget

January 24, 2020 10:07 Skrevet af

Badminton Danmarks sportslige ledelse har udtaget de to hold, som skal repræsentere Danmark på hhv. herre- og damesiden ved EM for hold i februar. – Vi mener, at begge hold er stærke nok til at genvinde titlerne, siger cheflandstræner Kenneth Jonassen.

 

Både det danske herre- og damelandshold vendte i 2018 retur fra EM for hold i Kazan, Rusland, med guld om halsen.

Om få uger er ambitionen at gøre præcis det samme – denne gang fra Liévin i Frankrig – og derfor har den sportslige ledelse i Badminton Danmark udtaget to formstærke og selvtillidsfyldte trupper.

Det fortæller cheflandstræner Kenneth Jonassen:

– Vi har udtaget to hold, som vi først og fremmest mener er stærke nok til at genvinde titlerne. Dertil kommer for flere spillere på navnlig damesiden, at der bliver mulighed for at tilegne sig noget vigtig mesterskabserfaring. Det er et ungt damehold, vi har udtaget, som vi håber kan være med til at danne grundstammen for et dansk damelandshold flere år frem, siger Kenneth Jonassen.

EM for hold spilles i uge syv og bliver sidste stop i landsholdsregi, inden Thomas & Uber Cup 2020 løber af stablen på hjemmebane i Aarhus medio maj. Hvorvidt de danske trupper til den tid kommer til at se tilsvarende ud som til EM for hold, er endnu uvist, understreger Kenneth Jonassen.

– De hold, vi i år har udtaget til EM for hold, er spillere, der er i form, som har præsteret inden for de seneste tre måneder. Form og selvtillid vægter vi typisk over erfaring, når vi udtager, så der er et kvartals konkurrence endnu om pladserne på holdene i maj, siger cheflandstræneren.

 

De danske EM-hold udgøres af:

 

Herreholdet                                    

Singlespillere:

Anders Antonsen

Jan Ø. Jørgensen

Rasmus Gemke

Viktor Axelsen

 

Doublespillere:

Anders Skaarup

Frederik Søgaard

Kim Astrup

Mathias Boe

Mads Conrad-Petersen

Carsten Mogensen (rejser ikke med til Frankrig, men er på stand-by)

 

Dameholdet:

Singlespillere:

Julie Dawall

Line Christophersen

Line Kjærsfeldt

Mia Blichfeldt

 

Doublespillere

Alexandra Bøje

Amalie Magelund

Freja Ravn

Maiken Fruergaard

Mette Poulsen

Sara Thygesen

 

Damerne er i gruppe med Holland, Irland og Estland, mens herrerne er i gruppe med Wales, Letland og Schweiz.

Det danske landstrænerteam til EM for hold består af Jakob Høi og Jesper Hovgaard, mens Anders Madsen er med som fysioterapeut.

En landskamp består af tre singlekampe og to doublekampe. Både herre- og damelandsholdet spiller første kamp den 11. februar mod hhv. Wales og Holland.

Ændringer i trupperne som følge af fx skader eller lign. kan forekomme frem til 3. februar, hvor de endelige trupper skal indgives.Kategori: , , ,