Badmintonphoto

Skade forhindrer damesinglemester i titelforsvar ved RSL DM

February 5, 2020 09:24 Skrevet af

En skade i Line Kjærsfeldts knæ har medført, at den forsvarende danske mester i damesingle desværre må udeblive fra RSL DM 2020. Ind i turneringen træder i stedet Emilie Ravn fra Ikast.

 

Den forsvarende danske mester i damesingle, Line Kjærsfeldt, får desværre ikke mulighed for at genvinde titlen, som hun i 2019 vandt oven på finalesejren mod Mia Blichfeldt.

I holdkampen mellem Højbjerg/ViaBiler og Værløse mandag fik den 25-årige damesingle smerter i sit knæ.

En ultralydsscanning tirsdag afslørede et begyndende springerknæ, og efter endnu en scanning onsdag morgen har Team Danmarks læge vurderet, at det ikke er forsvarligt for hende at begive sig i kamp til RSL DM.

Ikke overraskende er det en melding, der medfører stor ærgrelse hos den andenseedede aarhusianer.

– Jeg havde selvfølgelig håbet på at kunne være klar til at gøre mit bedste for at forsvare min titel i Aarhus til DM, som jeg holder rigtig meget af at spille. Især i år, hvor det er sidste gang foreløbig, at DM spilles i min hjemby. Med det sagt så ønsker jeg heller ikke at udfordre mit knæ og risikere en forværring af skaden, siger Line Kjærsfeldt.

Klik her for gå til livestream fra RSL DM 2020

Også sportschef i Badminton Danmark, Jens Meibom, ærgrer sig på Kjærsfeldts vegne.

– Det er selvfølgelig rigtig ærgerligt for Line, at hun ikke får mulighed for at forsvare sin titel som dansk mester. Hun må nu bruge de kommende dage på at restituere i knæet og få behandlinger, så forhåbentlig kan hun nå at blive klar til EM for hold i næste uge, hvor hun spiller en vigtig rolle på dameholdet. Hun vil blive scannet igen i løbet af weekenden, og så må vi se, hvordan hendes knæ har det, siger Jens Meibom.

Da Line Kjærsfeldts afbud er indgivet inden klokken 11 onsdag formiddag, giver det mulighed for, at en spiller fra reservelisten kan træde ind i programmet. I stedet for Line Kjærsfeldt bliver det Emilie Ravn, som træder ind i programmet.

Jævnfør DM-reglementet vil Irina Amalie Andersen, der er nummer fem på den prioriterede rækkefølge overtage Line Kjærsfeldts plads i programmet, og Emilie Ravn vil overtage Irina Amalie Andersens plads i programmet.

Du kan se hele programmet for RSL DM 2020 herKategori: , , ,