Allan Høgholm, Badminton Danmark

Stærk dansk damedouble kåret som Årets Komet 2019

February 8, 2020 14:57 Skrevet af

De to 19-årige stortalenter Amalie Magelund og Freja Ravn er Årets Komet 2019. Lørdag fik de overrakt prisen, som Badminton Danmarks sportslige ledelse har tildelt damedoublen på baggrund af et imponerende år med hele fem internationale turneringssejre og guld til UDM.

 

Turneringssejr på turneringssejr, UDM-guld og en VM-debut med en sejr og en brav indsats mod et af verdens stærkeste par.

Sådan lyder en ultrakort beskrivelse af de to 19-årige spillere Amalie Magelund og Freja Ravns 2019. Et år, hvor de i den grad har vist sig ekstraordinært kapable med en ketsjer.

Det er da også på den baggrund, at Ravn/Magelund lørdag under RSL DM 2020 lørdag eftermiddag blev kåret som Årets Komet 2019.

– Vi er sindssygt glade for prisen. Det er en stor anerkendelse, som giver blod på tanden til at gøre det arbejde, der skal til, lød det fra parrets ene halvdel Freja Ravn foran publikum i Ceres Arena.

Om betydningen af deres vellykkede præstationer i året, der gik, blandt andet indsatsens ved VM, lød responsen fra Amalie Magelund til TV 2 Sports reporter:

– Det betyder rigtig meget. Det har givet os tro på, at vi kan være med på det niveau, og at vi bare skal blive ved med at arbejde for det.

Klik her for at få overblik over resultaterne og kampene ved RSL DM 2020

Prisen Årets Komet 2019 blev overrakt af Badminton Danmarks eliteansvarlige, Kenneth Larsen, og prisen er blevet tildelt den fremadstormende damedouble af Badminton Danmarks sportslige ledelse.

Årets Komet gives hvert år til en ung spiller eller et par under 24 år, som på fremragende vis har markeret sig ved at have ydet en ekstra eller anderledes indsats og opnået resultater, der adskiller sig markant fra tidligere.

Med sejre ved Scottish Open, Irish Open, Polish International, Dutch International, Swedish Open, UDM-guld samt en førsterundesejr ved deres VM-debut i Basel i sommer må det i den grad siges at passe på Årets Komet 2019.

Klik her og lyt til Badminton Danmarks første podcast fra RSL DM 2020

Til RSL DM 2020 tabte damedoublen knebent i tre sæt i fredagens semifinale mod Alexandra Bøje/Mette Poulsen. Amalie Magelund var desuden i semifinalen mixeddouble med makkeren Mikkel Mikkelsen, men måtte ligeledes give fortabt efter en tandtrækkende tresætter.

Til gengæld kan Magelund og Ravn allerede i den kommende uge trøste sig med at debutere på det danske landshold i forbindelse med EM for hold i Frankrig. Her er Danmark favoritter på både dame- og herresiden.

Udover æren af at vinde prisen vinder Magelund/Ravn også en check på 5.000 kroner fra Badminton Danmark og kommer ikke mindst i et fornemt selskab af tidligere kometer.

Amalie Magelund/Freja Ravn er den første damedouble til at vinde prisen.

Tidligere vinder af Årets Komet:

2009 Jan Ø. Jørgensen

2010 Viktor Axelsen

2011 Mads Conrad-Petersen

2012 Rasmus Gemke

2013 Mia Blichfeldt

2014 Anders Antonsen

2015 Frederik Søgaard/Joel Eipe

2016 Anders Antonsen

2017 Mathias Christiansen

2018 Line ChristophersenTags: , ,
Kategori: , , , ,