Badminton Danmark

Danmark stærkt fra land ved EM for damelandshold: – Jeg er lidt overrasket over, at det går så smertefrit

February 11, 2020 20:11 Skrevet af

Danmark lagde ud med en sejr ved EM for damelandshold, da de danske damer slog Holland med 5-0. – Jeg er lidt overrasket over, at det gik så smertefrit, siger landstræner Jesper Hovgaard om kampen.

 

Vil du se det danske herre- og kvindelandshold på hjemmebane mod verdens bedste? Så kan du allerede i dag købe billet til Thomas & Uber Cup 2020 i Aarhus

Før Danmarks EM-åbningskamp mod Holland var der spænding omkring de to damedoublekampe, som ifølge landstræner Jesper Hovgaard så jævnbyrde ud på papiret. Men de danske damer ville det anderledes, og tog to sejre i to sæt.

– Først og fremmest er jeg lidt overrasket over, at det gik så smertefrit, som det gjorde. Især i første damedouble. Det er en stærk sejr af Sara (Thygesen, red.) og Maiken (Fruergaard, red.), som ikke har vundet over dem før. Jeg er også overrasket over, at det bliver så relativt nemt for Freja (Ravn, red.) og Amalie (Magelund, red.). De spiller godt og solidt, så det var flot, sagde Jesper Hovgaard og supplerer på sejren.

– Vi ser stærke ud i dag, og at vi kan vinde 5-0 var også mere, end jeg havde forventet. Jeg var ikke bekymret over de tre damesingler, hvor de alle håndterede det fint.

Klik her for at se flere detaljer fra damelandsholdskampen mod Holland

I den første damedoublekamp skulle de nykårede Danmarksmestre Sara Thygesen/Maiken Fruergaard op mod Selena Piek/Cheryl Seinen. De to damedoubler ligger side om side på verdensranglisten som nummer 20 og 24. In mente kommer dog, at de to danskere aldrig havde slået hollænderne i deres indbyrdes opgør.

Det blev heldigvis ændret i dag, da de vandt i to sæt med 21-17, 21-15. En stor lettelse for Indonesia Masters-finalisterne.

– Vi har haft nogle gode kampe imod dem, men hvor vi altid har tabt til sidst eller fået smæk af dem. Så jeg synes, at det er dejligt, at vi endelig fik skovlen under dem. Specielt i en holdkamp, hvor vi kan bidrage med en pind til den samlede stilling, sagde Sara Thygesen efter kampen.

 

I den anden damedouble sad senior-landsholdsdebutanterne, Freja Ravn/Amalie Magelund, på kampen fra start. Første sæt blev lukket 21-12, før andet sæt blev vundet 21-15 over Debora Jille/Alyssa Tirtosentono. Årets Kometer 2019 var naturligvis glade for sejren, men mest glad for, at spillet sad der.

– Det var sindssygt fedt. Jeg synes, vi spillede godt derinde, og det gjorde det bare rigtig godt at få sådan en debut her, sagde Freja Ravn efter kampen, før Amalie Magelund tilføjede.

– Vi har godt kunne mærke nervøsiteten i løbet af dagen, men vi fik hurtigt rystet nerverne af os, fordi spillet kørte så godt, som det gjorde. Det hjalp helt vildt meget på nerverne.

 

Mia Blichfeldt lagde ud i holdkampen med at møde Soraya De Visch Eijbergen, som hun ikke havde vundet over før i sine tre indbyrdes opgør. De indbyrdes møder går så langt tilbage, at de end ikke fremgår på Tournamentsoftware.com.

I tiden siden deres seneste møde i 2015, må man konkludere, at Solrød Strand-damesinglen har haft mest gavn af den udviklingsperiode, da hun vandt 21-14, 21-19.

– Det var mega fedt. Det er dejligt endelig at få reduceret på den indbyrdes konto. I første sæt lavede jeg ikke så mange fejl, og jeg havde styr på mit tankemylder, men det er som om, at det kommer ind i hovedet på mig i andet sæt, og så bliver det lidt tju-bang-agtigt. Så jeg er glad for, at jeg fik lukket kampen i to sæt, selvom det var i sidste øjeblik, sagde Mia Blichfeldt efter sin kamp.

 

Julie Dawall Jakobsen viste heller ingen slinger i valsen i Arena Stade Couvert de Liévin, da hun vandt 21-10, 21-16 over Gayle Mahulette og dermed afgjorde kampen med stillingen 3-0. Værløse-spilleren gjorde kort proces på 28 minutter, og glæden strømmede ud af 21-årige Dawall efter kampen.

 

Line Christophersen rundede kampen af med at slå Nadia Choukri med 21-14, 22-20. Det cementerede den danske præstation og den endelige sejr på 5-0.

I morgen klokken 16.00 venter Irland for det danske damelandshold ved EM for damelandshold.Tags: , , , , , , , , ,
Kategori: , , , ,