Mia Blichfeldt - Badmintonphoto - Landshold - Danisa - VICTOR - Mille Food - EM for herre- og damelandshold
Badmintonphoto

Damelandsholdet sætter trumf på med 5-0 i gruppefinale: Klar til kvartfinalerne

February 13, 2020 17:11 Skrevet af

Det danske damelandshold tog endnu en 5-0-sejr ved EM for damelandshold, da Estland i dag blev slået i gruppefinalen. Dermed gør damelandsholdet herrerne selskab i kvartfinalerne. – Jeg er rigtig glad for holdkampen i dag, siger landstræner Jesper Hovgaard.

 

Lutter 5-0-sejre blev det til for damelandsholdet i Gruppe 1 efter dagens EM-kamp mod Estland. En kamp som landstræner Jesper Hovgaard er godt tilfreds med grundet de danske pigers mentalitet.

– Jeg er rigtig glad for den her holdkamp i dag. Det er fedt at mærke, at der er en god stemning på holdet. Både under og imellem kampene. Pigerne er gode til at vide, hvornår de skal være på, og hvornår de kan tage lidt sjov på hinanden. De tager det seriøst, når de skal være fokuseret, og det er jeg glad for at se, siger Jesper Hovgaard.

Vil du se det danske herre- og kvindelandshold på hjemmebane mod verdens bedste? Så kan du allerede i dag købe billet til Thomas & Uber Cup 2020 i Aarhus

Estland overraskede i går mod Holland, hvilket betød, at den i dag stod på gruppefinale mellem Danmark og Estland. Heldigvis udeblev den estiske overraskelse i dag, selvom de var tæt på at få en god start på kampen.

For i 1. damesingle gjorde Kristin Kuuba det meget svært fra Mia Blichfeldt. Specielt i andet sæt havde Kuuba gode kort på hånden, men Blichfeldt indhentede esterens 18-13-føring og vandt 22-20, efter hun i første sæt vandt 21-19.

– Det er først og fremmest godt fightet hjem af Mia, da det blev svært i andet sæt. Mia er på vej tilbage efter sin hælskade, og det er forventeligt og forståeligt, at der kommer udfald, hvor hun laver fejl. Men hun leverer også godt spil, specielt i første sæt. Det er godt, at hun får nogle kampe, og så skal hun være klar på, at det kommer til at gå op og ned. Kuuba gør det også godt på den anden side, og det synes jeg også, at vi så i dag. Hun er sej og spiller med god fysik, der gør, at vi skal arbejde for det, siger Jesper Hovgaard.

Klik her for at se flere detaljer fra gruppefinallen mellem Danmark og Estland

Julie Dawall og Line Christophersen afværgede dog den snigende overraskelse, da de sikkert vandt deres kampe i 2. og 3. damesingle med 21-11, 21-13 og 21-7, 21-10. Hertil var der ganske enkelt for stor niveauforskel mod Kati-Kreet Marran og Catlyn Kruus, og så var det ingen sag at sikre sejren og kvartfinalepladsen til Danmark

Estlands singlespillere var også i kamp i damedouble. Først var det Kuuba, der tabte til Solrød Strand-spilleren Mia Blichfeldt, som sammen med Marran, der tabte til Værløse-singlen Julie Dawall, som var oppe mod Maiken Fruergaard/Sara Thygesen.

De to danskere sad over i gårsdagens sejr mod Irland, og danmarksmestrene fik da også lukket kampen ganske hurtigt, da Sara Thygesen i det 27. minut bevægede sig helt frem til nettet for at slå bolden direkte i gulvet.

Slutteligt skulle gårsdagens landsholdsdebutant Alexandra Bøje og Mette Poulsen, der spillede både double og single i går, op imod Catlyn Kruus/Ramona Üprus. Heller ikke de gav ved dørene, og så kunne de lukke holdkampen til 5-0 med en 21-10, 21-6-sejr.

Som vinder af Gruppe 1 er Danmark sikre på at blive topseedet til kvartfinalerne. Men hvem det danske damelandshold skal møde finder vi først ud, når lodtrækningen har fundet sted til managers meeting. Managers meeting og lodtrækningen finder sted lige efter den sidst-spillede EM-gruppekamp.Tags: , , , , , , , ,
Kategori: , , , ,