Jan Ø. Jørgensen - EM for herrelandshold - EM - landshold - Danisa - VICTOR - Mille
Badmintonphoto

Danmark vinder gruppen efter 5-0-sejr over Schweiz

February 13, 2020 13:04 Skrevet af

Der var i dag dømt gruppefinale for det danske herrelandshold. Det blev dog en ensidig affære mod Schweiz, som blev slået med 5-0. Sejren betyder, at Danmark slutter som nummer et i Gruppe 1, og dermed er de danske drenge klar til morgendagens kvartfinaler. – Vi har glædet os rigtig meget til at blive klar til kvartfinalerne, hvor mesterskabet rigtig begynder for os, siger landstræner Jakob Høi.

 

5-0, 5-0 og 5-0. Det er kampresultaterne for det danske herrelandshold i gruppespillet ved EM for herrelandshold.

Her til middag gik det ud over Schweiz, som inden dagens gruppefinale også havde slået Wales og Letland 5-0. I dag fik de dosis af deres egen medicin på baggrund af en koncentreret indsats fra de rød-hvide drenge.

– Jeg synes, at hvis man kigger på længden af kampene, var modstanden langt stærkere i dag. Det var markant anderledes. Det var dejligt at få noget rigtig fjer, selvom det stadig gik langsomt. Vi har glædet os rigtig meget til at blive klar til kvartfinalerne, hvor mesterskabet rigtig begynder for os. I aften sætter vi os sammen og skærper rammerne for, hvad det vil sige at være en del af det danske herrelandshold, så vi alle er med på, hvilke forventninger vi har til hinanden i slutspillet, som vi går ind i i morgen, siger landstræner Jakob Høi.

Vil du se det danske herre- og kvindelandshold på hjemmebane mod verdens bedste? Så kan du allerede i dag købe billet til Thomas & Uber Cup 2020 i Aarhus

Som det har været tilfældet i de to første gruppekampe, skulle alle herresinglekampene afvikles først. Det betød, at Hans-Kristian Solberg Vittinghus igen havde mulighed for at sikre Danmark sejren, da han gik på banen til 3. herresingle.

Forinden havde Anders Antonsen slået Christian Kirchmayr 21-8, 21-14, og Jan Ø. Jørgensen slog Tobias Kuenzi 21-19, 21-10.

Mere overbevisende blev den afgørende 3. herresingle, da ”HK” vandt 21-11, 21-9 på 29 minutter.

Klik her for at se flere detaljer fra gruppefinalen mellem Danmark og Schweiz

Med Vittinghus’ sejr var Danmark sikre på at vinde kampen og ende på førstepladsen i Gruppe 1, før herredoublerne skulle på banen.

Men det var ikke fordi, at den viden fik Kim Astrup/Anders Skaarup til at slippe speederen. For i løbet af 20 minutter fik de besejret Joel König/Julien Scheiwiller 21-12, 21-4.

Mathias Boe/Mads Conrad rundede kampen af med 21-12, 21-9 over Tobias Kuenzi/Yann Orteu.

Som vinder af Gruppe 1 er Danmark videre til kvartfinalerne ved EM for herrelandshold, som spilles i morgen. Modstander og tidspunkt vides endnu ikke. Det bliver først offentliggjort efter lodtrækningen, der foretages efter den sidst-spillede gruppekamp i dag.Tags: , , , , , , , , ,
Kategori: , , , ,