Det danske herrelandshold vandt på sikker vis 3-0 over Tyskland i eftermiddagens EM-kvartfinale. – Det var rigtig godt, siger landstræner Jakob Høi.

 

Danmarks drenge er videre til semifinalerne ved EM for herrelandshold efter en sejr på 3-0 over EM-bronzevinderne fra 2014, 2016 og 2018, Tyskland. Sejren var aldrig rigtig i fare, og Kim Astrup/Anders Skaarup gjorde hurtig kål på Tysklands farligste kort, da danskerne slog Mark Lamsfuss/Marvin Seidel 21-19, 21-12.

– Det var rigtig godt. Vi har før savet dem over i servesituationen, og vi har vist, at vi kan løse dem, men de er så gode og kompromisløse, så det er en god sejr for Kim og Anders. Normalt spiller tyskerne flat og foran os, men i dag spillede de den mere over os, end de normalt ville gøre, så vi kom lidt på mellemhånd. Men det blev vi ikke rystet af, og det tager modet fra dem, og så løber vi dem over, siger landstræner Jakob Høi.

Vil du se det danske herre- og kvindelandshold på hjemmebane mod verdens bedste? Så kan du allerede i dag købe billet til Thomas & Uber Cup 2020 i Aarhus

Forinden var Viktor Axelsen oppe mod Kai Schäfer i 1. herresingle. Schäfer spillede sin chance, men det var ikke nok for nummer 75 på verdensranglisten mod verdens nummer tre. Efter 40 minutter kunne Axelsen knytte næven ud mod holdkammeraterne på bænken ovenpå en 21-13, 21-14-sejr.

– Viktor havde knytnævnen knyttet i dag, og han havde holdet med sig. Han så godt ud, og jeg er glad for, at den snak vi havde i går, hvor vi blev enige om at skærpe rammerne for, hvordan vi er som hold, at det gjorde drengene i dag. Det er lige så fedt for mig som træner at vide, at drengene holder ord på vores aftaler, som i denne kontekst er at være sammen som et hold, som at stå med sejren, siger Jakob Høi.

Klik her for at se flere detaljer fra EM-kvartfinalen mellem Danmark og Tyskland

Foran 2-0 kunne Anders Antonsen sikre Danmark videre avancement med sejr over Max Weisskirchen. De to mødte også hinanden sidste år ved EM for blandede hold, og her gav Antonsen ikke Weisskirchen et ben til jorden.

I dag fik Weisskirchen et enkelt ben til jorden. Men han måtte stadig se Antonsen løbe med sejren 21-18, 21-14, efter et godt lirke-arbejde af danskeren. Dermed var Danmark videre til EM-semifinalen.

Læs også: Damelandsholdet veksler neglebidende start til stærk EM-kvartfinalesejr

EM-semifinalen spilles i morgen, og her venter Rusland. Russerne slog i dag Bulgarien med 3-1. Det er Ruslands første EM-semifinale for herrelandshold og dermed første gang, at russerne vinder en medalje. De er som minimum sikre på bronze ved at nå semifinalen. Det samme er de forsvarende mestre fra Danmark.

– Vladimir Malkov og russernes doubler er dem vi kender bedst fra World Touren. De kan godt spille på et højt europæisk niveau, og tro på at de har tre chancer. Men vi har fem, og jeg vurderer, at vi stadig er bedst, siger Jakob Høi om EM-semifinalemodstanderen.

Herrelandsholdets EM-semifinale er sat til at blive spillet klokken 14.00, mens damelandsholdet spiller klokken 10.00 mod værtsnationen Frankrig.

Begge kampe kan ses direkte på TV 2 SPORT.

At skærpe rammerne for, hvordan herrelandsholdet er som hold, skal forstås på den måde, at de på de første tre dage ikke har mødt ligeværdig konkurrere fra modstanderne. Så her bruger spillerne dagene på, at de som individuelle atleter kan få trænet, hvilet og spist rundt om holdkampen. Det vil sige, at de træner for at blive bedre.

Når Jakob Høi så siger, at landsholdet skærper sig som hold, så træner, hviler, og spiser spillerne efter at blive klar til holdkampen, ligesom hele holdet er samlet og opsøgende med behov og tilbud til hinanden. Her tilsidesætter spillerne egne behov for holdet.