Mia Blichfeldt - Badmintonphoto - Landshold - Danisa - VICTOR - Mille Food - EM for herre- og damelandshold - fælleesskab
Badmintonphoto

Damelandsholdet er i EM-finalen: – Pigerne gjorde det rigtig godt

February 15, 2020 16:04 Skrevet af

Det danske damelandshold spillede sig i dag i EM-finalen efter en 3-1-sejr over værtsnationen Frankrig. – Pigerne gjorde det rigtig godt, siger landstræner Jesper Hovgaard.

 

Der ventede Danmarks damelandshold en udfordrende opgave, da de skulle møde Frankrig i EM-semifinalen. Specielt set i lyset af, at Danmark ikke havde Mia Blichfeldt og Sara Thygesen i holdopstillingen grundet skader.

Blandt andet derfor er landstræner Jesper Hovgaard imponeret over sit unge holds præstation, selvom han fortalte om sin tiltro til spillerne før kampen.

– Jeg er rigtig glad. Det var det, vi håbede på, så det var ikke bare fis og pladderoptimistisk snak, da vi snakkede inden kampen, for jeg mener oprigtigt, at der er god stemning, tro og gejst på det her hold, og pigerne gjorde det rigtig godt, siger Jesper Hovgaard.

Vil du se det danske herre- og kvindelandshold på hjemmebane mod verdens bedste? Så kan du allerede i dag købe billet til Thomas & Uber Cup 2020 i Aarhus

Det var heller ikke, fordi Julie Dawalls nederlag i 1. damesingle fik landstræneren ud i torvene.

– Det er jo ikke sådan, at vi er vildt skuffet over, at Julie taber, for det vidste vi, at der var en risiko for. Men jeg havde en god tro på Mette og Bøje, fordi jeg synes, at jeg kunne fornemme på dem, at de synes, at det var fedt at få lov til at spille sådan en kamp. Herfra synes jeg egentlig, at vi er i god kontrol af kampen, selvom Line Christophersen går i tre sæt, siger Jesper Hovgaard efter kampen.

I egen hule lagde Frankrig godt fra land, da Qi Xuerei slog Julie Dawall Jakobsen 12-21, 21-16, 21-8.

Herefter fulgte en tæt damedouble, hvor Alexandra Bøje/Mette Poulsen til sidst trak sig sejrrigt ud med 21-17, 22-20.

– Jeg er så lettet. Vi vidste, at det ville blive svært, og at vi skulle have en af de to første kampe. Ellers ville det blev svært. Vi havde styr på det i andet sæt, men de kæmper sig tilbage, og vi stresser, så da bolden går ud til sidst, bliver jeg simpelthen bare så glad, sagde Mette Poulsen efter kampen, før hun blev suppleret af Alexandra Bøje, der spillede sin første EM-semifinale.

– Det var sindssygt fedt. Fed atmosfære og stemning fra de franske tilskuere og holdet bagved. At vi så går ind og vinder, som vi gør, er jeg rigtig glad for.

Klik her og se flere detaljer fra EM-semifinalen mellem Danmark-Frankrig

Herefter fulgte Line Christophersen op med en 21-15, 15-21, 21-14-sejr over Marie Batomene, før Maiken Fruergaard/Amalie Magelund afgjorde kampen med 21-14, 21-11 mod Vimala Heriau/Margot Lambert.

– Det er en fed følelse at få lov til at afgøre kampen. Det er altid specielt at stå i den situation, hvor man kan afgøre det for holdet, så vi vil sige mange tak til alle dem, der byggede det op, så vi kunne komme ind og være knap så nervøse, sagde Maiken Fruergaard efter kampen.

Danmark møder Tyskland i EM-finalen, hvilket bliver en gentagelse af finalen for to år siden. Her vandt Danmark 3-1, hvor Kamilla Rytter Juhl/Christinna Pedersen, Line Kjærsfeldt og Maiken Fruergaard/Sara Thygesen hentede de danske sejre.Tags: , , , , , , , ,
Kategori: , , , ,