René Toft - Hovedbestyrelse - 90 års jubilæum
Badminton Danmark

René Toft takker af til sommer – Kredsformand melder sit kandidatur

February 26, 2020 09:03 Skrevet af

Badminton Danmarks formand, René Toft, genopstiller ikke, når der er Repræsentantskabsmøde den 13. juni. Hovedbestyrelsesmedlem annoncerer samtidig sit kandidatur til formandskabet.

 

Siden 2013 har Badminton Danmarks formand heddet René Toft. Men sådan vil det ikke være efter det næste repræsentantskabsmøde, hvor der skal vælges ny formand til Badminton Danmarks bestyrelse.

– Samlet set har jeg været i badmintonverdenen siden 1964, og jeg synes ikke, at jeg har mere til gode. Jeg har haft utrolig mange positive oplevelser med rigtig mange positive mennesker, men alting har en ende, og jeg vil hellere gå tre år for tidligt end et minut for sent. Jeg gik til valg i 2013 på en mission, som jeg nu synes er lykkedes, og derfor giver jeg stafetten videre, siger René Toft.

I René Tofts periode som formand har han blandt andet formået at få gennemført flere politiske tiltag, som har flyttet badmintonsporten i Danmark i en positiv retning. Han har været med til at vende medlemstilbagegang til fremgang, han har været primusmotor på et øget samarbejde mellem DGI Badminton og Badminton Danmark gennem Bevæg dig for livet, en ny politisk struktur og et større indtægtsgrundlag for forbundet.

Tore Vilhelmsen har allerede offentliggjort sit kandidatur som Badminton Danmarks nye formand. I dag gør Kristian Boye Nielsen det samme.

– René Toft har gjort et rigtig flot stykke arbejde, og jeg ønsker at videreføre den positive udvikling. Men det er klart, at jeg kommer til at gøre det på en anderledes måde. Jeg ønsker at have fokus på kommunikation, inddragelse og involvering mellem forbund, kreds og klub. Jeg har et stort politisk netværk og indsigt i samarbejdet med DIF, DGI og Team Danmark, og i vores strategiske arbejde fremadrettet tror jeg på, at det kan være med til at gavne badmintonsporten i Danmark, siger Kristian Boye Nielsen.

Kristian Boye Nielsen har de seneste fem år været i Badminton Danmarks bestyrelse, og siden 2016 har han været økonomiansvarlig. Han kommer med en baggrund som frivillig i Gladsaxe Søborg Badmintonklub siden 1996 indtil 2003, hvor han blev formand. Han sidder også som kredsformand i Badminton København og har gjort det siden 2015.

Klik her for at læse hele Kristian Boye Nielsens annoncering af sit kandidatur

Tore Vilhelmsen offentliggjorde sit kandidatur 11. oktober, og den nuværende formand for Holdturneringsudvalget går på valg på disse overskrifter: Stærk kommunikation, Mere inddragelse og Ledelse af og med alle lag af organisationen.

– Jeg går ind for de overordnede visioner for Badminton Danmark. Jeg står fuldt på mål for Badminton Danmarks værdier. Jeg ser gode muligheder i organisationen. Min egen erfaring, og det jeg hører fra flere klubber, ledere, spillere og andre folk, er, at “Kommunikation” og “Inddragelse” er forudsætningen for fremtidens udvikling. Dette vil jeg arbejde på at forbedre og have som min klare førsteprioritet at lykkes med. I forhold til ”Ledelse” vil jeg gøre alt, hvad jeg kan for, at endnu mere arbejde/udvikling kommer ud at ligge i de respektive udvalg. Udvalg der allerede er nedsat. Disse udvalg kan involveres endnu mere – ekspertudvalg der er valgt på demokratis vis, skriver Tore Vilhelmsen blandt andet i sit Facebook-opslag, hvori han offentliggjorde sit kandidatur.

Vilhelmsen er uddannet advokat, formand for Holdturneringsudvalget, han sidder som leder af Odense Kommunes selskabs-team, han har været træner og leder på badmintonlejre, været seniortræner for bredde- og elitehold, og han har været med i Lovrevisionsudvalget og det nedsatte DH-udvalg, som arbejdede med strukturen af den nye holdturnering, som løb af stablen i år.

Klik her og læs hele Tore Vilhelmsens Facebook-opslag, hvor han annoncerer sit kandidatur

Repræsentantskabsmødet finder sted lørdag den 13. juni 2020 i Vejle.Tags: , , , ,
Kategori: ,