Frivillige - Emil Lyders - VICTOR - Denmark Open - Danisa - Unge - Bredde
Emil Lyders, Badminton Danmark

Thomas & Uber Cup: – Man ved ikke, om det nogensinde kommer til Danmark igen

March 2, 2020 07:21 Skrevet af

Frivilligkoordinator Morten Skrøder Bødskov er ikke i tvivl. Thomas & Uber 2020 Cup på dansk grund bliver stort. Kæmpe. Verdensmesterskaberne for herre- og damelandshold er en begivenhed, han ikke vil gå glip af. For som han siger: Man ved ikke, om det nogensinde kommer til Danmark igen. Derfor håber han også, at så mange som muligt vil gribe chancen for at hjælpe med at gøre begivenheden til den bedste i sin lange historie.

 

Noget er på vej til Danmark for første gang nogensinde. Rent faktisk er det første gang i historien, at det kan anes inden for Europas grænser. Der er tale om Thomas & Uber Cup – VM for herre- og damelandshold som samlet event.

Badmintonsportens måske største begivenhed. En begivenhed, hvor verdens bedste badmintonspillere repræsenterer deres respektive lande i den hårde vej på at kunne kalde sig verdens bedste badmintonnation for henholdsvis herrer og damer.

Indtil nu har danske såvel som øvrige europæiske badmintonfans været nødsaget til at drage mod Øst for at se Thomas & Uber Cup-pokalerne blive løftet live. Men i år sker det lige her i Danmark, nærmere bestemt Ceres Arena i Aarhus den 16.-24. maj.

Kunne du tænke dig at være frivillige til Thomas & Uber Cup 2020 i Aarhus? Klik her for at tilmelde dig

De datoer har Morten Skrøder Bødskov for længst krydset af i kalenderen. Rent faktisk har han krydset mange datoer af til Thomas & Uber Cup. Han er nemlig frivilligkoordinator, ligesom han er til RSL DM. Og det har krævet, ligesom det stadig kræver, en masse tid. Men der er tale om et luksusproblem for lysten til at være frivillig er til at få øje på.

– Mange af dem, som er frivillige til DM, kommer også til Thomas & Uber Cup. Men jeg kan tydeligt mærke, at interessen for Thomas & Uber Cup er stor. Vi har stor tilmelding fra folk uden for Aarhusområdet, og interessen breder sig. Folk vil tæt på og være en del af den her store begivenhed, som måske kun overgås af OL, og det er fedt for folk at få lov at være en del af, siger Morten Skrøder Bødskov.

Vil du se det danske herre- og kvindelandshold på hjemmebane mod verdens bedste? Så kan du allerede i dag købe billet til Thomas & Uber Cup 2020 i Aarhus

Det, man kan blive en del af som frivillig til Thomas & Uber Cup, er fællesskab. Fællesskab ved at hjælpe hinanden og den oplevelse af at gøre en forskel. Det har Morten Bødskov selv mærket på egen krop.

– Jeg kan tydeligt mærke, at jeg bliver mødt med en helt anden tilgang til, hvem jeg er. Jeg er på et lidt andet niveau sammen med de andre frivillige, fordi jeg har bidraget til, at eventen har kunnet lykkes
og fungere. Det er den følelse, vi har som frivillige. Det giver et kæmpe stort netværk, bekendtskaber og venner, siger Morten Skrøder Bødskov.

Læs endnu flere inspirerende artikler om frivillige, badmintonpersonligheder og mange andre i Badminton Danmarks Jubilæumsmagasin – klik her for at læse mere

Ikke én opgave er større eller mindre end den anden. Det handler om at få hele begivenheden til at gå op i en højere enhed.

– Man kan blive sat til at hente og bringe BWF’s præsident i Billund, tjekke billetter ved indgangen, stå som kontrol ved træningshallen, være læge eller fysioterapeut, man kan sidde på hotellerne og stå for information
til landene. Det er altså en bred vifte af opgaver, hvor man ikke nødvendigvis låser sig til det enkelte, men godt kan prøve flere ting, siger Bødskov.

Der er ingen aldersgrænse for at være frivillig. Den unge frivillige kan eksempelvis
være maskot eller bringe kaffe ud, mens den ældre frivillige kan være chauffør. Alle aldersgrupper er velkomne.
Indstillingen må til gengæld gerne være af en speciel støbning.

– Jeg håber, at der kommer frivillige med gåpåmod, et åbent sind og en positiv tilgang til tingene. Man vil få fri til at se badminton, men man skal selvfølgelig hjælpe, uden at man ser badminton. Men man skal gøre det, fordi det er en unik mulighed, som vi ikke ved, om vi nogensinde får i Danmark igen. Det er en mulighed for at komme helt tæt på verdensstjernerne, fordi de alle sammen kommer, siger Morten Skrøder Bødskov, der også har været frivilligkoordinator ved RSL DM gennem de seneste fem år.

Det er første gang nogensinde, at Danmark vinder Thomas & Uber Cup-værtskabet. Thomas Cup, VM for herrelandshold, har tidligere været i Europa. Her skal vi 36 år tilbage for at finde den seneste europæiske vært for dette mesterskab, hvor England var værter. Det samme gør sig gældende med Uber Cup, som tidligere er blevet spillet i England. Men det er første gang, at Thomas & Uber Cup som samlet mesterskab spilles i Europa.Tags: , ,
Kategori: , ,